Omrop Fryslân twee keer genomineerd voor NL Award-vakprijzen

12 apr 2021 - 15:59

Omrop Fryslân is dit jaar twee keer genomineerd voor een NL Award. Dat zijn de jaarlijkse vakprijzen voor de beste producties van de regionale omroepen. De Omrop is, samen met de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad, genomineerd in de categorie 'beste audioproductie' met het project Duizend Dagen over de duizend dagen kerkasiel van een Syrisch-Orthodoxe familie in Rottevalle. De andere nominatie, in de categorie 'documentaire' is voor De Berchrede fan it flakke lân over hoe het leven eruit kan zien na het coronatijdperk.

NL Awards, argyffoto - Foto: NL Awards

Op 27 mei wordt bekend of Omrop Fryslân ook in de prijzen valt met de NL Awards, die dan online worden gehouden. De grote prijs is de Gouden NL Award, voor de beste journalistieke productie van alle regionale omroepen in Nederland.

Naast voorzitter Dionne Stax bestaat de jury dit jaar uit Maarten Dallinga, Heidi Wulfsen, Botte Jellema, Jessica Swinkels, Joris Gerritsen, Carmen Fernald, Nejifi Ramirez en Priscilla Tienkamp.

Bart Kingma

Karen Bies over de podcast Duizend Dagen

De jury over Duizend Dagen: "Origineel onderwerp, sterk regionaal en met landelijke urgentie zeker gezien de continue discussie over migratie en vluchtelingen."

De jury over De Berchrede fan it Flakke lân: "Een gedurfde productie over een serieus onderwerp."

(Advertentie)
(Advertentie)