Promoveert Cambuur op zaterdag naar de eredivisie? De scenario's op een rijtje

12 apr 2021 - 21:44

Na bijna twee jaar lang bovenaan te hebben gestaan, kan het deze week dan eindelijk gebeuren voor SC Cambuur: promotie naar de eredivisie. Met nog drie ploegen die Cambuur kunnen achterhalen, zijn er diverse scenario's mogelijk. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Foto: Orange Pictures

Door het gelijkspel van Almere City in de allerlaatste seconde tegen Telstar (1-1) op maandagavond kan Cambuur in elk geval komende vrijdagavond nog geen feest vieren, maar zou dat misschien op zaterdagavond wel kunnen. Dan moet Cambuur winnen of gelijkspelen tegen Helmond Sport. Bij verlies krijgt Cambuur volgende week vrijdag een nieuwe kans, dan tegen Jong AZ.

De stand in de eerste divisie

Wedstrijden Punten Doelsaldo
1. SC Cambuur 33 79 +66
2. De Graafschap 33 70 +18
3. Almere City 33 67 +27
4. NAC Breda 33 66 +32

Bij winst van Cambuur moet Almere City winnen om de promotie voor te komen. Dat is dan wel alleen een theoretische kans, want Almere kan dan alleen nog op hetzelfde puntenaantal als Cambuur komen. Het doelsaldo van Cambuur is echter zo goed, dat er korfbaluitslagen neer moeten worden gezet om Cambuur nog in te halen.

Als Cambuur gelijkspeelt, dan moeten we weer opnieuw kijken naar de resultaten van NAC en Almere. Als NAC op vrijdagavond wint van Roda is de promotie van Cambuur deze week nog onzeker. Bij een Breda's verlies of gelijkspel, is NAC uitgespeeld. Dan zien we naar de zaterdag. Als Almere City verliest van Go Ahead Eagles, promoveren de Leeuwarders. Bij een Almeers punt of overwinning, kan Cambuur zaterdag nog niet promoveren.

De cruciale wedstrijden deze week

Freed SC Cambuur - Helmond Sport
Freed Roda JC - NAC Breda
Sneon Go Ahead Eagles - Almere City

Als het dit weekend nog niet lukt voor Cambuur, is er natuurlijk nog niets aan de hand. De Leeuwarders krijgen de komende weken nog vier kansen om promotie veilig te stellen. Volgende week vrijdag in de uitwedstrijd tegen Jong AZ is de eerstvolgende kans. Daarna volgen ook nog kansen in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht en in de laatste wedstrijd van het seizoen: thuis tegen NAC Breda.

(Advertentie)
(Advertentie)