Van Bergen moet shirtje Arjen Robben weer inleveren: "Hij zit te huilen in de bus!"

11 apr 2021 - 20:13

Van alle spelers van SC Heerenveen die na de overwinning op FC Groningen van het veld stapten, had Mitchell van Bergen de grootste lach. Hij had zijn shirtje geruild met Arjen Robben. "Ik ben blij met de drie punten, maar dit shirt kan wel mooi bij de selectie!"

Reaksje Hfean2

Van Bergen zegt dat hij voor de wedstrijd nog niet over het shirtje van Robben na zat te denken. "Ik wist niet dat hij bij de selectie zou zitten. Maar hij zat er wel bij. Dus we moesten eerst nog maar de wedstrijd spelen. Maar als hij dan langs komt lopen, dan kun je het mooi vragen." En Robben had het shirt van Van Bergen ook nog niet, dus dat scheelt. "Maar nu wel", lachte de snelle buitenspeler van Heerenveen.

Het is niet Van Bergen zijn eerste shirt van een grote speler, al wordt dit nu wel het pronkstuk in zijn collectie. "Ik vind het leuk om shirtjes te hebben, ook van grote namen. Ziyech, De Ligt, ik heb shirtjes van heel veel spelers. Ze zijn stuk voor stuk mooi, maar Robben is wel een soort van Nederlandse legende."

Toen wist Van Bergen nog niet dat hij het shirtje weer moest inleveren. Het shirt van Robben was verloot onder de supporters van Groningen. Trainer Johnny Jansen kon er wel om lachen. "Mitch zit te huilen in de bus! Maar ik zorg wel dat ie nog een shirtje krijgt met nummer 10 erop."

Jansen koart

Over de wedstrijd kon Jansen voor een groot deel heel tevreden zijn. "Dit is heel lekker, ik ben er superblij mee. Het was ook een verdiende overwinning, vind ik. "De trainer vond dat zijn ploeg met name in de eerste helft wat eerder de lange bal had moeten spelen. "Toen we het iets dieper zochten, konden we makkelijker doorvoetballen. Lasse (Schöne, red.) en Joey (Veerman, red.) kwamen iets hoger aan de bal, met hun gezicht naar de goal. Dan kunnen ze geweldig voetballen."

Uiteindelijk kwam Heerenveen door een strafschop op voorsprong. En die werd deze keer niet genomen door Joey, maar door Henk Veerman. "Henk was altijd al nummer 1 op de lijst", zegt Jansen. "Maar Joey nam ze ook in de voorbereiding. Henk heeft dat aan hem overgelaten. Maar op een gegeven moment miste Joey en dan is Henk de nummer 1."

Reaksje Hfean1

Voor Henk Veerman was het de eerste keer dat hij een strafschop nam voor Heerenveen. Bij zijn vorige club, St. Pauli, deed hij dat ook wel eens, maar niet met veel succes. "Bij St. Pauli gingen ze allemaal mis. Ik ben niet een specialist die z'n hele carrière al 100 penals heeft gemaakt. Hij moet binnen, dat is het enige wat door m'n hoofd gaat."

Henk Veerman

Door de overwinning blijft Heerenveen in de race om plaats acht, dat recht geeft op play-offs om Europees voetbal. "Dat was al vanaf het begin van het seizoen ons doel. Niemand verwachtte dat we dat zouden halen. Maar het is nog steeds ons doel. dus ik ben blij dat we nu dichtbij komen."

Terug naar Arjen Robben. De vedette kwam een kwartier voor tijd in het veld. Zijn directe tegenstander was Lucas Woudenberg. De linksback van Heerenveen was in de rust ingevallen. "Hij is natuurlijk een geweldige voetballer. Hij heeft een geweldige staat van dienst, in het clubvoetbal maar ook voor het Nederlands elftal. Dus het is fantastisch om je daarmee te meten. Dat kwartiertje hadden we het goed voor elkaar. Dat geeft vertrouwen."

Lucas Woudenberg

Woudenberg begon dus weer op de bank. Dat is geregeld zo, sinds Rami Kaib bij de selectie gekomen is. "Ik begon prima aan dit seizoen", vindt Woudenberg. "Toen heeft de trainer de keuze gemaakt om mij eruit te halen. Dat is balen. ik ben het er ook niet mee eens. Maar ik houd altijd vertrouwen in mezelf. Dat de trainer me er de laatste tijd steeds inbrengt, is een teken dat ik goed bezig ben."

Supporters halen spelers binnen

Toen de spelers terugkwamen bij het Abe Lenstra stadion, stond een grote groep supporters hen op te wachten. De spelers werden onthaald met veel gezang en vuurwerk. Daarbij werden de coronamaatregelen niet altijd even serieus genomen.

Foto: Dennis Stoelwinder
(Advertentie)
(Advertentie)