PvdA Noardeast-Fryslân verbijsterd over tekort: "College niet in controle"

11 apr 2021 - 12:28

De PvdA-fractie van Noardeast-Fryslân reageert kritisch op het nieuws dat het college te maken heeft met een tekort van 7,7 miljoen euro en dat er flink moet worden bezuinigd. De PvdA is verbijsterd en denkt dat het college - dat bestaat uit CDA, FNP, S!N, CU en VVD - niet 'in control' is. De fractie schrijft over 'geklungel' en is benieuwd of er niet meer lijken in de kast zitten.

Archieffoto van de raad van Noardeast-Fryslân - Foto: Omrop Fryslân, Ben de Jager

De PvdA is ook kritisch op het inhuren van weer een duur extern bureau, dat niet eens aanbevelingen heeft gedaan voor noodzakelijke verbeteringen in het beleid. De fractie vraagt zich erg af of dit geen gevolgen moet hebben voor de coalitie. Volgens de partij moet er politieke verantwoordelijkheid worden genomen.

"Onze PvdA-fractie vindt het schokkend dat het college onder andere 40.000 vierkante meter wegdek is 'vergeten', evenals een paar duizend lantaarnpalen," zo schrijft de fractie. Het wegdek moet worden onderhouden en lantaarnpalen moeten worden vervangen, maar de fractie vraagt zich af wie dit nu moet betalen.

Schoolstrijd

De PvdA is ook niet tevreden over het gesteggel over de huisvesting van het onderwijs in de gemeente. Sommige partijen maken volgens de PvdA al onderscheid tussen christelijk en openbaar onderwijs wat het behoud en uitbouwen betreft.

De fractie zegt met voorstellen te komen om een ander beleid rondom wegen en gebouwen op te zetten. Eerst komen de mensen, dan de gebouwen, zo schrijft fractievoorzitter Gryte Schaafstal.

Trefwoorden: 
Noardeast-Fryslân tekort PvdA
(Advertentie)
(Advertentie)