Autocross Kollum begint doneeractie om hoofd boven water te houden

Stichting Noordelijke Autocross Club yn Kollum heeft een doneeractie opgezet, want door het coronavirus staat het water aan de lippen. Het is al meer dan anderhalf jaar stil op het Van der Schaaf-circuit in Kollum, bij de buurtschap Ter Lune. Door de maatregelen kunnen er geen wedstrijden worden gehouden en de financiële buffer van de organisatie loopt naar z'n einde. Het onderhoud van auto's en het crossterrein kost veel, daarom kunnen mensen doneren om de club overiend te houden.
© Stichting Noordelijke Autocross Club Kollum
De club heeft drie jaar geleden flink geïnvesteerd in de crossbaan, maar deze kosten en de coronacrisis zorgen ervoor dat het geld uit de zakken vandaan vliegt. De stichting bestaat al sinds 1980 en volgens het bestuur zou het erg jammer zijn als de stichting door de coronacrisis moet stoppen. Daarom heeft de stichting een actie opgezet.

Kosten

Volgens NAC Autocross zijn er tussen de 1.500 en 2.000 betalende bezoekers nodig om uit te kunnen, daarom behoort een proefevenement ook niet tot de mogelijkheden. Een wedstrijddag vergt ook veel: vergunningen, het inhuren van tractoren om auto's weg te slepen en EHBO-medewerkers moeten ook worden betaald. Het gaat bovendien om een dure sport. Een speedway racewagen kost al snel tussen de 5.000 en de 50.000 euro. En het onderhoud van de racebaan en het omliggende terrein kost ook veel.
Meindert Acda van Stichting Noordelijke Autocross Club in Kollum