Johnny Jansen vooraf aan noordelijke derby tegen FC Groningen: "Het moet effectiever"

09 apr 2021 - 19:19

Johnny Jansen heeft het met dikke letters op het bord geschreven: "Effectiviteit". Daar werd deze week bij Heerenveen vooral over gesproken. Want er werd dan wel verloren van Ajax, maar er had absoluut meer in gezeten. Via Henk Veerman en Mitchell van Bergen kreeg de ploeg wel kansen, maar na 90 minuten stapten de spelers na de 1-2 nederlaag teleurgesteld van het veld.

Johnny Jansen sjocht foarút op de wedstriid tsjin FC Grins

Johnny Jansen: "Ik baal er elke keer weer van dat we onze mogelijkheden niet hebben benut. Want daar gaat het uiteindelijk om. We staan goed te verdedigen en we krijgen onze mogelijkheden en dat gaat het er om wat je ervan benut. Het moet effectiever!"

Arjen Robben bij Groningen?

Terwijl er bij Heerenveen gesproken wordt over het benutten van de kansen, gaat het in Groningen alleen maar over Arjen Robben. De 96-voudig international traint al een paar weken volle bak mee en het moment waarop hij zijn rentree maakt, komt steeds dichterbij. Robben mag zelf het moment bepalen waarop hij fit genoeg is om opgenomen te worden in de wedstrijdselectie. Jan Paul van Hecke zou het mooi vinden als Robben tegen Heerenveen zou invallen.

Op het schoolplein wilden mijn vriendjes altijd Arjen Robben zijn en dan was ik Jaap Stam, haha!

Jan Paul van Hecke

Van Hecke: "Dat zou heel leuk zijn, al hoop ik wel dat ie het dan even rustig aan doet. Hij is voor mij de beste Nederlandse speler die ik ooit gezien heb. Als kleine jongen heb ik voor hem gejuicht. Op het schoolplein wilden mijn vriendjes altijd Arjen Robben zijn en dan was ik Jaap Stam, haha. Nee hoor, ik wilde ook Robben zijn", lacht Van Hecke.

Jan Paul van Hecke oer Arjen Robben

SC Heerenveen heeft al 10 wedstrijden op rij niet meer gewonnen. De laatste keer dat dat gebeurde was op 1 november 2020, de uitwedstrijd tegen Sparta. De laatste drie uitwedstrijden tegen respectievelijk AZ (3-1), PEC Zwolle (4-1) en Willen II (3-1) werden allemaal verloren.

Pawel Bochniewicz is er tegen FC Groningen niet bij, de Poolse verdediger viel tegen Ajax uit met een enkelblessure en heeft deze week meegetraind. Jansen hoopt dat Bochniewicz er over twee weken tegen PEC Zwolle weer bij is.

Eerder dit seizoen speelde Heerenveen met 1-1 gelijk tegen de Groningers. De ploeg van Danny Buijs staat zesde en is al bijna zeker van het meedoen aan de play-offs.

'Zij kunnen als team knokken, strijden en bikkelen'

Jansen: "Het vechten en het strijden als team, dat hebben ze echt voormekaar. Misschien hebben wij op sommige plekken wel specialere spelers, maar zij kunnen als team echt knokken, strijden en bikkelen om een resultaat binnen te halen."

Van Hecke: "Qua spel en qua team is er niet veel verschil, maar Groningen is wel een heel stabiele ploeg. Ze spelen lang niet altijd even goed, maar halen wel veel punten binnen. Waar wij de punten laten liggen, daar trekken zij ze wel over de streep."

De wedstrijd FC Groningen - SC Heerenveen is zondagmiddag om 14.30 uur en is live te volgen bij Omrop Fryslân in het programma Snein yn Fryslân.

(Advertentie)
(Advertentie)