Leeuwarder jongeren delen zorgen over mentale gezondheid met gemeenteraad

09 apr 2021 - 14:36

Jongeren in de gemeente Leeuwarden maken zich zorgen over hun eigen mentale gezondheid, maar ook die van leeftijdsgenoten, in coronatijd. Zo'n 500 jongeren vulden daarover een vragenlijst in die de gemeenteraad had verspreid. De raad gaat aankomende woensdag in gesprek met de jongeren.

Foto: Shutterstock.com / fizkes

De meeste reacties komen van studenten van NHL, Friesland College en Friese Poort. Zij zeggen dat hun sociale contacten het afgelopen jaar het meest onder druk stonden. En dat terwijl uit de antwoorden bleek dat jongeren juist het ontmoeten van nieuwe mensen, en het maken van nieuwe vrienden, heel belangrijk vinden.

Uit de enquête blijkt dat de meeste jongeren zich aan de avondklok houden ("ik probeer mij eraan te houden maar red het niet altijd"), maar ook dat meer dan de helft af wil van die avondklok. Over de andere coronamaatregelen zijn de meningen verdeeld. Wel willen de jongeren graag weer dat scholen volledig open gaan. Ze roepen de raad dan ook op om creatief te zijn: "Zie het als een spannende uitdaging om te kijken hoe bepaalde dingen wel weer kunnen!"

(Advertentie)
(Advertentie)