Aftellen naar titel Cambuur begint, trainer Henk de Jong wil rust

08 apr 2021 - 18:03

Sportclub Cambuur maakt zich op voor de slotfase van de competitie. Met nog zes wedstrijden te gaan hebben de Leeuwarders negen punten voorsprong op de nummer twee De Graafschap. Almere City staat op elf punten achterstand, maar moet de gestaakte wedstrijd tegen Roda JC nog uitspelen. Cambuur staat er dus riant voor. Echter, trainer Henk de Jong wil nog niet euforisch zijn.

De eerste helft tegen Excelsior was bar slecht, vond Henk de Jong

De Jong wijst daarbij naar de eerste helft die Cambuur maandag speelde tegen Excelsior. Die wedstrijd won Cambuur met 7-2, maar de eerste helft was erg slecht. Henk de Jong: "Kijk, we weten precies hoe we ervoor staan. Maar na de winst op Volendam waren wij onbewust toch wat euforisch. En dan spelen we een slechte eerste helft. Maar we winnen met 7-2 en achteraf hebben we misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld."

Robert Mühren - Foto: Orange Pictures

De Jong wil de rust bewaren. "Ja, ik moet rustig blijven. We moeten normaal doen en ons niet rijk rekenen. We leven van wedstrijd naar wedstrijd. We moeten spelen in vrijheid en onszelf geen extra druk opleggen. Uiteraard hopen we de promotie zo snel mogelijk te pakken."

FC Den Bosch is de nummer laatst van de eerste divisie, maar van onderschatting is geen sprake, aldus De Jong. "Ik kijk wat dat betreft niet naar de ranglijst. Den Bosch is voor ons de volgende tegenstander en dan moeten we weer scherp zijn."

Druk van Den Bosch

FC Den Bosch wordt getraind door oud-Cambuurspeler Jack de Gier. Hij was een spits en dus verwacht Henk de Jong niet dat FC Den Bosch erg defensief gaat spelen. "Nee, dat denk ik niet. Ik verwacht dat zij ook druk op ons zullen zetten."

Alex Bangura begint weer in de basis

Henk de Jong begint waarschijnlijk met dezelfde opstelling als tegen Excelsior. Dat betekent dat er weer een basisplek is voor linksback Alex Bangura. Hij laat zich niet gek maken als het gaat om mogelijke promotie: "We kijken gewoon van wedstrijd tot wedstrijd . Als we vrijdag drie punten pakken, doen we goede zaken. Dat is het belangrijkste. En als onze concurrenten punten laten liggen, is dat extra goed voor ons."

Als je gewoon zelf de punten haalt, dan is het een kwestie van tijd dat we promoveren.

Alex Bangura

De spelersgroep laat zich geen extra druk opleggen nu promotie dichtbij komt. "Ik heb helemaal geen gevoel van extra. We zijn heel relaxed en kijken gewoon van wedstrijd tot wedstrijd. Als je gewoon zelf de punten haalt, dan is het een kwestie van tijd dat we promoveren."

FC Den Bosch - SC Cambuur begint vrijdagavond om 20.00 uur. Omrop Fryslân doet er op de radio verslag van in een extra programma. Geert van Tuinen verzorgt het commentaar bij de wedstrijd.

Een dag later besteden we in het Cambuur Sjoernaal uitgebreid aandacht aan de wedstrijd.

(Advertentie)
(Advertentie)