Inhoud containers Baltic Tern bekend, eentje met bakolie

08 apr 2021 - 12:20

De inhoud van de containers die woensdag overboord sloegen van het schip Baltic Tern is anders dan aanvankelijk werd gedacht. De gedachte was dat een van de containers leeg was, maar daar blijkt nu bakolie, 'used cooking oil', in te zitten. Dat meldt de kustwacht. Die container is nog wel spoorloos.

Foto: Kustwacht

Een van de vijf containers is wel gevonden. Dat is de container waar aceton in zit. Een sleepboot van de kustwacht heeft die container vastgemaakt met een touw. Ze onderzoeken nu hoe ze die veilig kunnen bergen.

De andere vier containers zijn nog spoorloos. In eentje zit dus 'used cooking oil'. In twee zitten houtvezels en dan is er ook nog een met pallets. Het is nog niet bekend wat er op die pallets ligt..

Burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog over de situatie

MSC Zoe, toen een van de grootste containerschepen van de wereld, verloor ruim twee jaar geleden 342 containers boven de Waddeneilanden. Een jaar later ging het mis met de OOCL Rauma, dat zeven containers verloor boven Terschelling en Ameland. En deze week raakten meerdere containerschepen in de problemen, zoals de Escape en de Baltic Tern. Kijk voor al het nieuws daarover op onze dossierpagina.

(Advertentie)
(Advertentie)