Bundesliga vraagt ander voetbal van Vlap: "Ik raak heel weinig ballen aan"

06 apr 2021 - 19:39

Michel Vlap kijkt zich nog iedere week de ogen uit in de Bundesliga. De Sneker voetballer die door Arminia Bielefeld gehuurd wordt van Anderlecht vecht met zijn ploeg tegen degradatie. Bielefeld staat op de een-na-laatste plaats in Duitsland en zal in ieder geval nog een club voorbij moeten. In de SportCast vertelt hij over zijn eerste maanden in de Bundesliga. Ook bellen we met oud-directeur Hans Nijland van FC Groningen over de 'Derby van het Noorden' van komende week.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, bij Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.

Vlap heeft gemengde gevoelens overgehouden aan zijn eerste wedstrijden bij Arminia Bielefeld. "Ik heb het gevoel dat ik meer wil laten zien, maar er worden andere dingen gevraagd. Het is degradatievoetbal en je kiest nu iets sneller voor de lange bal. Dat is niet mijn grootste kwaliteit, maar ik moet me er wel tegen wapenen. Ik raak heel weinig ballen aan, dat vind ik wel frustrerend. Maar het gaat erom dat we in de Bundesliga blijven. Daar worden andere dingen voor gevraagd", vertelt de Sneker, die vertrouwen heeft in een goede afloop.

Zondag speelt SC Heerenveen de wedstrijd tegen FC Groningen. Dat is de oude club van Hans Nijland. Ondanks het verdedigende spel van Groningen, is Nijland onder de indruk van trainer Danny Buijs. "Hij heeft een hele sterke ploeg neergezet. Ik ga met veel genoegen voor de buis zitten aankomende zondag." Een voorspelling doen voor de 'Derby van het Noorden' wil Nijland echter niet doen.

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen we ook andere onderwerpen.

(Advertentie)
(Advertentie)