Leeuwarder veroordeeld voor doorverkopen gestolen sporthorloges

06 apr 2021 - 16:01

Een man uit Leeuwarden heeft een voorwaardelijke werkstraf van 120 uur gekregen voor de heling van 45 sporthorloges. Hij werd vrijgesproken van het stelen van de horloges uit een woning in Grou. Volgens de verdachte had de zoon van de eigenaar hem de horloges gegeven, om zo een schuld in te lossen die de zoon bij hem had.

Foto: Omrop Fryslân, Sian Wierda

De eigenaar van de horloges is importeur en had meer dan 24.000 euro schade na de inbraak. De verdachte zei dat de zoon een inbraak in scene had gezet. De rechtbank gelooft dit niet. Maar omdat niet bewezen kon worden dat de Leeuwarder verantwoordelijk was voor de inbraak, werd hij daar voor vrijgesproken. Omdat het allemaal al vier jaar geleden is, vond de rechtbank het niet op z'n plaats om een straf te geven. Daarom werd het een voorwaardelijke werkstraf, met een proeftijd van een jaar.

Twee medeverdachten, de vriendin en schoonvader van de Leeuwarder, hebben zich volgens de rechter ook schuldig gemaakt aan heling. Zij krijgen voorwaardelijke werkstraffen van 80 en 40 uur opgelegd. De politie deed net alsof men twee aankopen deed om deze twee verdachten aan te houden.

Trefwoorden: 
rechtbank Grou horloge
(Advertentie)
(Advertentie)