Mühren na winst op Excelsior: "Na de 2-2 voelde ik dat we er overheen zouden walsen"

Hoewel Cambuur het maandagmiddag een uur lang moeilijk had met Excelsior, stond er na negentig minuten voetbal uiteindelijk 7-2 op het scorebord in Leeuwarden. Voor de ploeg van Henk de Jong scoorden zowel Ragnar Oratmangoen als Robert Mühren drie keer. Er werd ook nog geschiedenis geschreven, want het oude clubrecord van 80 doelpunten in één seizoen staat na de overwinning op Excelsior op 91 doelpunten. Ook Mühren pakte een record, want nog niet eerder maakte een speler van Cambuur meer dan 29 doelpunten in één seizoen. De teller voor de Volendammer staat nu op 31.
Robert Mühren maakte drie goals tegen Excelsior
Het oude record stond op naam van Harry van der Laan, die in het seizoen 1997-1998 maar liefst 29 doelpunten maakte. "Ik blijf daar wel rustig onder, maar ik ben daar zeker trots op", lacht Mühren na de wedstrijd. "Dat noemen ze een klein prijsje geloof ik. Mijn doelstelling was dertig doelpunten dit seizoen, maar we weten allemaal waar dit moet eindigen. Ik kan aardig rekenen, maar het ligt natuurlijk aan wat de concurrentie doet. We moeten in principe nog drie potjes winnen denk ik."
Toch zag het er niet naar uit in de eerste helft dat de overwinning zo groot uit zou vallen. "God wat waren wij slecht die eerste helft. Hoe dat kan weet ik niet, maar pas bij 1-2 gaan we gewoon weer normaal voetballen. Ja, dan maak je er nog zes in een half uur. En na die 2-2 voelde ik dat ook, zo van, hier gaan we overheen walsen."

Henk de Jong kan genieten van zijn ploeg

Trainer Henk de Jong zag ook dat zijn ploeg lang moeite had met Excelsior. "Ik vond ons de eerste helft heel slecht. Wij waren niet scherp, en dan kun je zomaar op de kloten krijgen. Dat doen die jongens niet opzettelijk, want ze spelen elke week goed. En Excelsior deed het ook wel goed, daar hadden we het lastig mee."
Henk de Jong na de overwinning op Excelsior
Het laatste half uur liep Cambuur uiteindelijk nog uit naar 7-2. "Na rust pakten we het goed op. En als het dan gaat lopen bij ons, is het kassa. De wissels hebben het goed gedaan het laatste half uur, dan wordt het zelfs nog een dikke uitslag. Dan kan het nog bijna 10-2 worden. Wanneer mijn ploeg zo speelt, dan vind ik dat omoi, daar kan ik van genieten."

Doodeman blij met assist op Mühren

Aanvaller Nick Doodeman kwam in de tweede helft in het veld voor rechtsback Doke Schmidt. De Volendammer was blij met het spel in de tweede helft. "Zij komen in beide helften snel op voorsprong, maar dat hebben we goed omgedraaid. Dat is heel knap denk ik, en zes goals in één helft, dat zie je niet elke dag."
Doodeman gaf de voorzet waar spits Robert Mühren de 2-2 uit maakte. "Ik ben hier nu een paar maanden, en het wil nog niet echt lukken. Dan is het ook voor mij wel een bevrijding dat die goal valt. Ik gaf hem met links voor en hij kopt hem goed binnen. Dan komt er wat ontlading bij, dat is ook logisch denk ik. Hopelijk leidt het nog tot meer moois."
Nick Doodeman na de winst op Excelsior