Trainer Heerenveen na verlies tegen Ajax: "Het gaat om scoren"

04 apr 2021 - 20:51

Er had meer ingezeten. Dat zei trainer Johnny Jansen van SC Heerenveen na afloop van de wedstrijd tegen Ajax. De trainer is wel tevreden. "We hebben ons goed verkocht."

Foto: Orange Pictures

In het eigen Abe Lenstra stadion verloor Heerenveen de wedstrijd tegen Ajax met 1-2. Volgens de trainer hebben 'de jongens"We waren agressief. Jammergenoeg konden we dat niet verzilveren."

Na de wedstrijd zei hij in de kleedkamer dat het om effectiviteit gaat. "De kansen hebben we gehad. Dan gaat het om scoren. Daar heeft het aan ontbroken."

Johnny Jansen

In de counter kende Heerenveen goede momenten. En de spelers hebben het plan dat er was, goed uitgevoerd, zegt Jansen. "Daar ben ik tevreden over."

Kut en klote

Doelpuntenmaker Mitchell van Bergen miste later een een-op-een-kans. "Dat is gewoon klote. Ik ben blij met mijn goal, dat is goed voor mij. Maar als ik die tweede ook had gemaakt, stonden we er nu heel anders voor. Ik kon de wedstrijd beslissen, en dat doe ik niet. Dat is gewoon kut."

Mitchell van Bergen

Van Bergen denkt dat er meer in had gezeten. "We moeten gewoon de kansen afmaken."

Een trots rotgevoel

Doelman Erwin Mulder zegt dat er kansen genoeg waren. "Je weet tegen een ploeg als Ajax dat je effectief moet zijn. Dat waren we niet. Ik sta hier met een rotgevoel. Ik wilde winnen. Maar ik voel me ook trots, op hoe we gespeeld hebben vandaag."

Erwin Mulder

(Advertentie)
(Advertentie)