Opnieuw hevige brand in voormalig muziekgebouw in Dokkum

03 apr 2021 - 09:36

In het voormalige opslaggebouw van muziekvereniging DoMuKo aan de Van Kleffenstraat in Dokkum heeft vrijdagnacht brand gewoed. Het is de tweede keer in korte tijd dat het gebouw in lichterlaaie staat. Waarschijnlijk gaat het in beide gevallen om brandstichting.

Foto: Noordernieuws/De Vries Media

Net na middernacht kwam de melding binnen. Het brandweerkorps werd in eerste instantie gealarmeerd voor een woningbrand. Bij aankomst werd duidelijk dat het ging om het voormalige opslaggebouw van muziekvereniging DoMuKo. De delen van het gebouw die waren blijven staan na een eerdere brand in februari, stonden opnieuw in lichterlaaie.

Een echtpaar dat met hun camper naast het gebouw geparkeerd stond, ontsnapte aan het vuur en kon hun wagen en eigendommen op tijd weghalen.

Brandstichting

De brandweer haalde water uit de Dokkumer Ee om het vuur te kunnen blussen. Om het gebouw uit elkaar te halen en makkelijker bij de laatste brandhaarden te kunnen, gebruikte de brandweer een sorteergrijper.

Waarschijnlijk is de brand deze keer, net als bij die in februari, aangestoken en begonnen met een hoop afval achter het gebouw. De politie onderzoekt de zaak. Het voormalige opslaggebouw is volledig verloren gegaan.

(Advertentie)
(Advertentie)