Michael Breij scoorde twee keer: "We hebben zó kneiterhard gewerkt"

02 apr 2021 - 23:07

"Opgelucht wil ik niet zeggen," geeft Cambuur-aanvaller Michael Breij na de 0-3 overwinning tegen FC Volgendam aan, "maar het is toch wel fijn dat we hier drie punten pakken. We hebben zó kneiterhard gewerkt, daar stond ik versteld van." Breij maakte twee van de drie goals. Concurrent De Graafschap verloor met 0-3 van FC Dordrecht. En NAC Breda speelde gelijk. "Dat had ik nooit verwacht," zegt trainer Henk de Jong daarover. "Dit is voor ons goud. Die uitslagen zijn voor ons gunstig, zo is het."

Michael Breij

Het team gunde het Breij zo werd wel duidelijk in de kleedkamer. "Ik ben een praatjesmaker in het team, ik maak grapjes. Daarom gunnen ze het mij misschien, dat is alleen maar mooi. Ik ben gewoon blij dat het goed viel voor mij. Ik ben enorm trots."

"Voetballend waren we af en toe niet top," geeft Breij toe, "maar de energie die we brachten was van hoge kwaliteit vandaag. We staan er goed voor en hopelijk kan over drie weken de champagne uit de koelkast. En een biertje vind ik ook wel lekker."

Henk de Jong

Trainer Henk de Jong vertelt dat er na de wedstrijd eerst even gewacht moest worden op Michael Breij: "Hij moest eerst naar de camera's, maar toen hij binnenkwam ging de hele kleedkamer los. Dan hoef je niets meer te zeggen. Ik heb wel gezegd: we worden niet moe voor maandag. Dus we zetten door, maar even muziek en dansen mag ook."

"We hebben ze in leven gelaten"

Na de eerste twee goals zat Cambuur al goed, merkte ook De Jong. "Met de rust had het al 3, 4 of 5-0 moeten staan. We hebben ze in leven gelaten. Maar goed: een echte teamprestatie. Daar ben ik het meest trots op. We missen wel wat belangrijke jongens, maar hoe ze zit oppakken is voor mij als trainer mooi."

Robert Mühren

"We waren fantastisch," vindt Robert Mühren. "De energie die we in de eerste helft gebracht hebben was niet normaal. Daardoor gingen we comfortabel de rust in met 0-2, maar dat had meer kunnen zijn. Het was genieten, maar ook nodig na vorige week." Mühren had het over de nederlaag tegen Roda JC. "Ik blijf rustig, ik moet ook met de auto naar huis. Maar het feest komt nog wel als we het mogen redden."

De resultaten van De Graafschap en NAC Breda zitten dus mee. "Maar we blijven nog even serieus door te zeggen: als we het maandag verzilveren, dan is het een topweekend."

(Advertentie)
(Advertentie)