SC Cambuur wint van Volendam met 0-3 en ziet titel steeds dichterbij komen

02 apr 2021 - 22:01

Cambuur-Leeuwarden doet goede zaken in strijd om het kampioenschap. De club won bij directe concurrent Volendam met 0-3. Ras-Volendammer Robert Mühren maakte de openingstreffer voor de Leeuwarders. Breij werd met twee goals en een assist de man van de wedstrijd. Directe concurrent De Graafschap verloor verrassend genoeg met 0-3 van FC Dordrecht. Concurrent voor promotie NAC Breda speelde gelijk. Met nog zeven wedstrijden te gaan heeft Cambuur nu acht punten voorsprong op nummer twee Almere en negen op De Graafschap.

Foto: Orange Pictures

Het spel ging op en neer tijdens de eerste helft van de wedstrijd. De eerste grote kans was voor FC Volendam. Cambuur-keeper Sonny Stevens moest duiken voor een schot van Antonucci. Aan de andere kant was het Breij die gevaarlijk was, maar zijn poging werd gevangen door Joey Roggeveen.

Na 18 minuten spelen kwam Cambuur op 0-1 door een goal van Robert Mühren. Hij kwam goed voor de dag na een voorzet van Michael Breij. Dat juist Mühren scoorde was pikant, want hij woont in Volendam. Ook speelde hij jaren voor de club.

Na de goal van Mühren probeerde Volendam meteen antwoord te geven. Antonucci kon alleen op Stevens af gaan, maar werd teruggefloten voor buitenspel.

Cambuur dubbel zo sterk

Het antwoord van Volendam pakte niet goed uit, maar dat van Cambuur was dubbel zo sterk. Zij scoorden rond het halfuur de 0-2. Michael Breij schoot vanaf een afstand op de goal, waarna de keeper blunderde. De tweede treffer van de geel-blauwe club uit Leeuwarden was een feit.

Een paar minuten later had Cambuur de wedstrijd definitief in het slot moeten smijten, toen Issa Kallon en nog twee spelers van Cambuur alleen op de keeper afkwamen. Kallon had de bal moeten afleggen, maar deed dat niet. Hij schoot op Roggeveen en daarmee kwam er geen derde goal. Zodoende ging de club uit Leeuwarden met een 0-2 voorsprong de rust in.

Foto: Orange Pictures

Na de pauze liet Volendam meteen zien wat het doel van de tweede helft was: aanvallen. De club werd gevaarlijk met een steekbal, maar Cambuur-keeper Sonny Stevens sprong voor de bal. Hij raakte wel geblesseerd bij de actie, maar stond na een paar minuten alweer op. Cambuur reageerde met een goede kans voor Mees Hoedemakers. De onmisbare schakel op het middenveld brak goed door en stond helemaal vrij in het 16-metergebied, maar zijn schot werd gepakt door Roggeveen. Cambuur had ook geluk, want een vrije trap van Volendammer Murkin kwam op de paal terecht.

Breij man van de wedstrijd

Cambuur raakte niet van z'n stuk en scoorde zelfs de derde goal. Michael Breij maakte zijn tweede na een blunder achterin bij Volendam. Mühren kreeg de bal en lag breed op de middenvelder van de Leeuwarders. Breij bleef één op één met de keeper rustig. Volendam gaf niet op en probeerde te scoren, maar was niet succesvol. Een schot van de ploeg uit het vissersdorp werd gepakt door Stevens. Zodoende bleef het bij 0-3 en won Cambuur op afgetekende wijze.

Op naar de titel

Met de winst op Volendam en de nederlaag van De Graafschap, ziet Cambuur de titel steeds dichterbij komen. Volgende maandag komen de Leeuwarders alweer in actie. Ze spelen dan om 14.30 uur thuis tegen Excelsior.

Opstelling aan het begin van de wedstrijd:

SC Cambuur: Stevens, Mac-Intosch, Schouten, Schmidt, Hoedemakers, Kallon, Breij Bangura, Mühren, Oratmangoen, Antonia

FC Volendam: Bakker, Lauwers, Plat, Kaars, Eerdhuijzen, James, Iatroudis, El Azzouzi, Twigt, Beers, Schulte, Betti

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal FC Volendam
(Advertentie)
(Advertentie)