SC Heerenveen-trainer Johnny Jansen wil stunten tegen Ajax

02 apr 2021 - 20:04

Met nog zeven wedstrijden te gaan maakt SC Heerenveen zich op voor de eindsprint. Samen met Twente, Heracles en Fortuna Sittard is Heerenveen nog volop in de race voor plek acht. En die achtste plek geeft recht op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. De eerste tegenstander in de serie van zeven is niet de minste: Ajax.

Johnny Jansen HEEAJA

Eerdere ontmoetingen tegen de Amsterdammers liggen nog vers in het geheugen. In de halve bekerfinale werd SC Heerenveen van de mat geveegd (0-3). En ook eerder dit seizoen in de Johan Cruijf Arena had de ploeg van Johnny Jansen niets in te brengen (5-1). En toch liggen er kansen, denkt Jansen. "Ik denk echt dat er mogelijkheden zijn. Ajax is de beste ploeg van Nederland, maar er zullen altijd mogelijkheden zijn om te kunnen counteren."

"We moeten het compact houden en vanuit daar druk op de bal krijgen. En zo de strijd aangaan met de tegenstander. Dat zullen we gewoon beter moeten doen als de vorige keer."

Opstelling

Jansen wilde zijn opstelling niet niet vrijgeven. Dat heeft alles te maken met de uitslagen van de coronatesten, die zaterdag pas komen. "Dat is best spannend. Sommige jongens hebben interlands gespeeld en komen uit het buitenland. Ik las dat er bij Feyenoord ook een aantal jongens niet bij zijn. Dat kan ons ook gebeuren. Onze dokter vertelde dat hij met klotsende oksels zit te wachten op de uitslagen."

Resterend programma

SC Heerenveen FC Twente Heracles Almelo Fortuna Sittard
Ajax (thuis) Vitesse (thuis) PSV (uit) Feyenoord (uit)
FC Groningen (uit) PEC Zwolle (uit) Willem II (thuis) FC Emmen (thuis)
PEC Zwolle (thuis) FC Utrecht (thuis) FC Emmen (uit) ADO Den Haag (uit)
PSV (uit) Fortuna Sittard (uit) VVV (thuis) FC Twente (thuis)
FC Utrecht (thuis) Heracles Almelo (thuis) FC Twente (uit) AZ (uit)
FC Emmen (uit) RKC (uit) Feyenoord (thuis) Vitesse (thuis)
Sparta (thuis) ADO Den Haag(thuis) AZ (uit) Willem II (uit)

Het liefst wil ik bij de top van Nederland voetballen.

Sherel Floranus

Aflopende contracten

Voetbalclubs moeten de aflopende contracten van spelers formeel voor 1 april opzeggen. Nu Gerry Hamstra niet meer bij SC Heerenveen werkt, neemt de werkgroep technische zaken deze rol tijdelijk op zich. Reservedoelman Jan Bekkema kreeg zo'n formele opzeggen, al wil dat niet zeggen dat hij de club definitief zal verlaten.

Wie wel definitief vertrekt, is Sherel Floranus. Heerenveen heeft nog geprobeerd het aflopende contract van Floranus te verlengen, maar de verdediger gaat Heerenveen na drie seizoenen transfervrij verlaten.

Floranus: "Ik speelde eerst alles en op een gegeven moment zat ik op de bank. Dat zet je toch aan het denken. Het liefst wil ik bij de top van Nederland voetballen en zo niet, dan wil ik naar het buitenland. Het is misschien niet realistisch, maar ik heb wel ambities en ik weet dat het soms snel kan gaan."

Sherel Floranus HEEAJA

De wedstrijd SC Heerenveen - Ajax begint zondag om 16:45 uur en is live te beluisteren bij Omrop Fryslân op de radio. Commentaar is in handen van Arjen de Boer.

Milan van Ewijk

Als vervanger heeft Heerenveen Milan van Ewijk op het oog. De 20-jarige vleugelverdediger staat na dit seizoen nog één jaar onder contract bij ADO Den Haag. Heerenveen heeft al een bod uitgebracht, maar ADO is er niet akkoord mee gegaan. Er is trouwens meer concurrentie, ook Fortuna Sittard en FC Twente houden Van Ewijk in de gaten. Bovendien is er belangstelling vanuit Duitsland.

Verder is Heerenveen nog in gesprek met Lasse Schöne en reservedoelman Ariel Harush over een langer verblijf. Ook hoopt de club Paul van Hecke over te halen een jaar langer te blijven. Maar daarbij is Heerenveen afhankelijk van de Engelse club Brighton & Hove Albion FC. Van Hecke is dit seizoen gehuurd van de nummer 16 van de Premier League.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal Ajax
(Advertentie)
(Advertentie)