Onafhankelijke Senaatsfractie, met FNP, wil verkenner leveren

02 apr 2021 - 16:01

De Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF) heeft aangeboden een onafhankelijke verkenner te leveren voor het regeringsformatieproces, nu twee duo's verkenners de afgelopen week zijn opgestapt. De OSF is het politieke platform van lokale en regionale partijen. De FNP is daar ook lid van en Statenlid en fractievoorzitter Sijbe Knol van die partij vindt het een goed idee.

It Binnenhof yn Den Haag - Foto: Shutterstock.com

Het opstappen was naar aanleiding van het uitlekken van de aantekeningen van de verkenners Ollongren en Jorritsma, van de gesprekken die ze hebben gehad met de fractievoorzitters.

Tijdens het debat over de verkennersperikelen is donderdag een motie aangenomen om een verkenner met gezag aan te stellen en met voldoende afstand tot de politiek.

De Onafhankelijke Senaatsfractie heeft één zetel in de Eerste Kamer. OSF-senator Ton Raven maakte het nieuws vrijdag bekend op Twitter.

Statenlid en fractievoorzitter Sijbe Knol van de FNP vindt het een goede zaak dat de OSF een verkenner wil aanbieden. "Het is een platform dat wel iets te melden heeft, maar onafhankelijk tegenover die Tweede Kamer staat en dus voor deze rol in principe zeer geschikt is."

Sijbe Knol van de FNP

(Advertentie)
(Advertentie)