Dierenambulance houdt ererondje voor dode puppy die bij Zurich werd gevonden

02 apr 2021 - 13:02

De dierenambulance van Waadhoeke heeft vrijdagmorgen een ereronde gehouden voor de dode puppy die 22 maart werd gevonden bij een tankstation bij Zurich. De vondst van het beestje zorgde ervoor dat er veel emotionele reacties binnen kwamen bij de dierenambulance.

Stilte voor dode pup

Op 22 maart werd de herderspup gevonden naast een afvalemmer, op een parkeerplaats naast het tankstation. Hij was al dood toen hij werd gevonden, en had geen verwondingen. Het hondje is de afgelopen week onderzocht door de stichting Forensisch Dierenonderzoek Nederland, en daarna teruggegeven aan de dierenambulance Waadhoeke.

Met een doneeractie is geld opgehaald voor een crematie. Het hondje is vrijdagmorgen overgedragen aan het dierencrematorium in Bolsward. Daarvoor was er dus de ereronde en een moment van stilte, bij de vindplaats van de puppy.

Levenloos ding voor de wet

Het lijkt misschien wat dramatisch om zo groots uit te pakken voor een puppy, maar het heeft een diepere boodschap, vertelt Aron Levi van de dierenambulance. Ze willen namelijk aandacht vragen voor de manier waarop dieren in de wet omschreven staan. Momenteel is er voor de wet geen verschil tussen een levenloos ding, zoals een auto, en een hond.

Met de twee minuten stilte en het ererondje willen de vrijwilligers van de ambulance een signaal afgeven dat het zo niet langer kan. Daarnaast willen ze ook kijken naar de mogelijkheden om een petitie op te zetten, om de kwestie op de politieke agenda te krijgen.

Luister naar een gesprek met Aron Levi van de dierenambulance

(Advertentie)
(Advertentie)