Aris Leeuwarden sluit hectische dag af met kansloze nederlaag tegen hekkensluiter

Aris Leeuwarden heeft de meest hectische dag uit de historie van de club niet af kunnen sluiten met een sportieve opsteker. Op bezoek bij hekkensluiter The Hague Royals werd kansloos verloren: 72-49.
© Orange Pictures
Eerder op donderdag werd bekend dat meerdere oud-spelers van Aris Leeuwarden worden verdacht van het opzettelijk verliezen van vier wedstrijden. Ze zouden hebben samengewerkt met Zuid-Koreaanse gokkers. Dat meldde de NOS. De gokkers zouden tienduizenden euro's ingezet hebben op de basketbalwedstrijden.
De Leeuwarders maakten in het eerste kwart maar vier punten en daarmee was de wedstrijd toen al bijna beslist, omdat The Hague Royals met zeventien punten een stuk productiever was. In het tweede kwart werd het gat alleen maar groter. Bij de rust stond er een ruime achterstand op het scorebord: 31-15.
In de tweede helft kwam Aris wel wat beter in het spel, maar het was niet genoeg om Den Haag de baas te zijn. Beide kwarten vielen uit in het voordeel van de thuisploeg. De eindstand werd uiteindelijk 72-49.
Door de nederlaag staat de ploeg van Ferried Naciri nu gedeeld op de laatste plaats in de verliezerspoule. Aris heeft net als The Hague Royals en Almere Sailors zes punten uit zestien wedstrijden.