LIET 2020+1: volg de finale live bij Omrop Fryslân

03 apr 2021 - 12:14

De uitgestelde finale van de 29ste editie van het Friestalige songfestival Liet wordt aanstaande zaterdag 3 april gehouden. De finale stond eerst gepland in november 2020, maar vanwege de coronalockdown kon dat niet meer plaatsvinden. Daarom dit jaar ook de naam LIET 2020+1. Omrop Fryslân zendt LIET 2020+1 vanaf 19.30 uur live uit op televisie en online.

Foto: Liet

Het wordt een bijzondere editie in poppodium Neushoorn in Leeuwarden, want voor het eerst is er geen publiek bij. Het songfestival heeft een afwisselend programma. Zo strijden de acht finalisten, die zich vorig jaar al kwalificeerden om de tekstprijs en juryprijs. De finalisten zijn Janneke de Boer, Fegebart, Douwe Dykstra, Mosken, Bokke en de Heidehippers, Bant, Volk!! en Sample Text.

Daarnaast gaat Liet ook door met het succesvolle crossover-programma, waarbij bekende artiesten in duo's zelfgeschreven splinternieuwe Friestalige composities voor het eerst uitvoeren. Die duo's die optreden in de finale, zijn Iris Kroes & Wander Kars, Zea & Dina en Huub Prins & Bobby Choco.

Eerder sprak Harm Weistra met Gerard van der Veer over het Friese songfestival

LIET 2020+1 is zaterdag 3 april van 19.30 tot 21.45 uur te zien op televisie en online.

(Advertentie)
(Advertentie)