13 Miljoen euro voor Leeuwarden als steun in coronatijd

31 mrt 2021 - 10:42

De gemeente Leeuwarden trekt ruim 13 miljoen euro uit om verschillende sectoren te steunen in deze coronacrisis. Naast de twee miljoen voor de cultuursector is er geld voor werk, schuldhulpverlening, zorg, non-profit-instellingen en ondernemers.

Hoareka yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

De gemeente heeft de compensatiegelden van het Rijk gekregen. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel zijn mogelijke plannen om terrassen tijdelijk uit te breiden, geen belasting te heffen op terrassen en ook geen leges voor evenementen.

Non-profitorganisatie op het gebied van sport, recreatie, en sociaalmaatschappelijke organisaties en instellingen kunnen een beroep doen op de 'Regeling noodfonds Corona 2021 gemeente Leeuwarden'. Deze instellingen komen vaak niet in aanmerking voor compensatiepakketten van het Rijk. Met het noodfonds kan de infrastructuur in deze moeilijke tijd toch gehandhaafd blijven.

Met zeven sociaaleconomische projecten zet Leeuwarden ook in op een duurzaam positief effect. Daarbij gaat het onder andere om meer groen en kunst in de stad, kwetsbare werknemers arbeidsfit houden, meer zakelijk toerisme en congressen binnenhalen en een woningplan voor de binnenstad.

De gemeente verwacht voor de zomer uitgewerkte plannen te presenteren.

(Advertentie)
(Advertentie)