LDODK verliest beslissend duel met 22-17: genadeklap van Fortuna

Na verlies in het eerste en winst in het tweede play-off-duel tegen Fortuna heeft LDODK in Delft het derde beslissende duel met 22-17 verloren. Daardoor is de stand in de beste-van-3 serie nu 2-1 in het voordeel van Fortuna en gaat die ploeg door naar de halve finale.
Erwin Zwart

LDODK opent sterk

In de eerste helft speelde LDODK me veel energie en zette Fortuna in eigen hal met de rug tegen de muur. Na 2-2 stonden de Friezen constant op voorsprong. Met name de vrouwen waren op schot. Marlou Kuiper scoorde viermaal en zorgde voor een 5-9 voorsprong. In de verdediging was André Zwart sterk en en Julian Frieswijk pakte veel rebounds. Bij de rust stond LDODK voor met 7-10 en landskampioen Fortuna was aangeslagen.

Ommekeer door international

Daan Preuninger, speler van het Nederlands team, kwam helemaal los in de tweede helft. Voor de rust schoot hij nog 0 uit 17 kansen, na de pauze maakte hij het verschil met maar liefst 8 treffers. Bij LDODK stroomden de krachten langzaam weg, en de ploeg van Henk Jan Mulder moest in de achtervolging. Tot 15-15 konden de Gorredijksters bijblijven.
Femke Faber bracht 3 minuten voor tijd nog de spanning terug (19-17), maar 'man-of-the-match' Preuninger maakte met twee treffers een einde aan het sprookje voor de Friezen. "Teleurgesteld en trots," dat waren de woorden van Henk Jan Mulder, die zijn laatste zaalwedstrijd coachte voor LDODK. Hij stopt na dit seizoen.
Coach Henk Jan Mulder fan LDODK

Complimenten voor de Friezen

Fortuna liet weten onder de indruk te zijn van het spel van het jonge team uit Fryslân. Ze moeten diep gaan om de winst over de streep te trekken. Volgens trainer/coach Ard Korporaal kan LDODK volgend seizoen aanhaken bij de top van de Korfbal League. Dat moet dan gebeuren onder leiding van Diko Dik, die Mulder opvolgt.
Fortuna speelt nu in de halve finale tegen KZ uit Koog aan de Zaan. De andere halve finale gaat tussen PKC uit Papendrecht en TOP uit Sassenheim.