Zonneschijn en drukte in Leeuwarder Prinsentuin: "Ik was er aan toe, juist na die corona-ellende"

30 mrt 2021 - 20:24

Het leek dinsdag wel de eerste dag van de vakantie, zo druk was het in Leeuwarden met mensen die van het weer genoten. De eerste bootjes lagen op het water, jongelui flaneerden door de binnenstad en in de Prinsentuin hingen grote groepen mensen bij elkaar. Coronaproof gebeurde dat lang niet altijd, maar er werd ook niet op gehandhaafd. Een van de zonneschijnrecreanten zei: "Ik was er wel aan toe, juist na al die ellende met corona. Dan wil je er ook weer even uit."

De Prinsetún yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Auke Zeldenrust

Veel mensen lijken met het mooie voorjaarsweer de coronaregels even te vergeten. Er werd echter niet ingegrepen.

Een aantal jonge vrouwen lag met een fles rosé in de zon. "Heerlijk toch, hier hebben we lang op gewacht. Lekker. Ik vind het met dit weer extra lekker, nu hoef je niet de hele tijd opgesloten te zitten in je kamer. Dit is zo wel een mooie uitkomst," zegt een van hen.

Aan toe

"Het is lekker genieten met de zon er bij. Ik vind dit de mooiste tijd van het jaar. Hier zijn wij allemaal wel even aan toe dacht ik", zegt een man. Iemand anders is druk aan het klussen met zijn boot. "Ik zal een rondje Prinsentuin varen. Nog even twee dagen genieten, het kan nu nog. De Bonkevaart even over, lekker uit de wind: heerlijk."

Veel mensen kijken uit naar woensdag, als het begin van de avondklok een uur verschuift naar 22.00 uur. Zo ook een van de vrouwen in Leeuwarden: "Het is wel vervelend dat je rekening moet houden met de avondklok, maar so far so good. Niets te klagen verder, ik ben nog gezond."

Verslaggever Willem de Vries maakte een rondje door Leeuwarden

(Advertentie)
(Advertentie)