PvdA Súdwest-Fryslân vraagt aandacht voor toekomst Snitserdyk

30 mrt 2021 - 15:56

Provincie Fryslân en gemeente Súdwest-Fryslân hebben in maart een onderzoek opgestart naar de toekomst van de Snitsersyk (N354) tussen Sneek en Leeuwarden. Naar aanleiding van deze enquete heeft de PvdA-fractie een aantal vragen gesteld aan het college. Zo wil de fractie graag weten of de weg het verkeer in de toekomst nog wel goed aankan en of de plannen met de weg geen overlast oplevert voor sommige plaatsen langs de route.

De Snitserdyk door Tsienserbuorren - Foto: Google Street View

De N354 gaat door het dorp Dearsum en de buurtschap Tsienserbuorren (ten zuiden van Reduzum) en volgende de PvdA levert de weg aardig wat drukte op. Gemiddeld rijden er nu dagelijks zo'n 11.000 auto's overheen.

Tussen overlast en doorstroom

Voor de verkeersveiligheid worden er rotondes en ovatondes aangelegd, bijvoorbeeld bij de kruispunten bij Easterwierrum en de afslag naar Raerd. Mar anderzijds vraagt de partij zich af of de doorstroom wel goed blijft als er tussen Sneek en Tsienserbuorren zes ovatondes worden aangelegd.

De fractie hoopt verder ook dat er met het onderzoek rekening wordt gehouden met een fietsverbinding, andere wegen in het gebied en het betrekken van dorpsbelangen, ondernemers en ziekenhuizen.

(Advertentie)
(Advertentie)