Cambuur teleurstellend onderuit op bezoek bij Roda JC

SC Cambuur heeft zondagmiddag teleurstellend verloren van Roda JC. In Kerkrade werd het 3-1 voor de thuisploeg, na een 1-0 voorsprong voor Roda in de rust. De Leeuwarders blijven ondanks het verlies wel aan de leiding in de eerste divisie.
© Orange Pictures
In het begin van de eerste helft waren er direct grote kansen voor beide ploegen. De eerste was voor Cambuur, maar het schot van Doodeman werd uit het doel gehaald door Bakker. Aan de andere kant van het veld moest keeper Stevens twee keer redding brengen toen Falkenburg en Pflücke door de Leeuwarder verdediging liepen.
Op het oog had de thuisploeg daarna het overwicht in de wedstrijd, en na ruim een half uur spelen kwamen de Limburgers ook op voorsprong. Vente kon door de verdediging van Cambuur lopen, zag dat Stevens zijn schot pakte, maar de rebound was raak voor Erik Falkenburg. Cambuur probeerde het daarna wel, maar verder dan een schot van Oratmangoen naast het doel van Roda kwam de ploeg voor de rust niet meer.

Cambuur komt er niet door

Het eerste gevaar in de tweede helft kwam van Cambuur. Keeper Hoekstra van Roda stopte de bal van invaller Michael Breij, toen hij vrij kon uithalen. Even later ging Mühren alleen op Hoekstra af, maar weer stond de keeper van Roda een doelpunt in de weg.
De ploeg van trainer Henk de Jong probeerde meer druk te zetten op Roda, maar slaagde er niet in. De Limburgers hadden de verdediging goed op orde en kwamen er zo nu en dan gevaarlijk uit. Cambuur had wel veel balbezit, maar deed daar niet genoeg mee.

Leeuwarders zetten aan, Roda profiteert

Twintig minuten voor tijd was Mees Hoedemakers nog dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot ging net naast. Dat was wel aanleiding voor Cambuur om nog eens aan te zetten. Een paar minuten later raakte Mühren de paal na een prima aanval over rechts. Even later kreeg weer Hoedemakers een grote kans, maar keeper Hoekstra stond weer in de weg. Aan de andere kant van het veld was het Roda dat wel scoorde, toen Pflücke geen buitenspel stond en er 2-0 van maakte.
Vijf minuten voor tijd bracht Mühren de spanning terug in het duel, toen hij de 2-1 binnentikte. Dat duurde niet lang, want uit een hoekschop van de thuisploeg ging er van alles mis achterin bij Cambuur zodat Luijckx er 3-1 van kon maken.
Het is pas de vierde nederlaag van het seizoen voor Cambuur, dat nog wel aan de leiding staat in de eerste divisie.
Roda JC - SC Cambuur 1-0 (1-0). 32. Erik Falkenburg 1-0, 80. Patrick Pflücke 2-0, 85. Robert Mühren 2-1, 88. Kees Luijckx 3-1
Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Schouten, Mac-Intosch (63/Kramer), Bangura; Hoedemakers, Ter Heide (46/Sambissa), Oratmangoen (79/Ladan); Doodeman (69/Kallon), Mühren, Korte (46/Breij)