Aris wint weer eens na elf verliespartijen op rij

Aris heeft zaterdagavond voor het eerst sinds 23 januari weer eens gewonnen. Na elf verliespartijen op rij, werd nu de tegenstander van toen opnieuw verslagen: de Almere Sailors werden met 90-72 terug naar huis gestuurd.
© Omrop Fryslân, Eric Ennema
Deze keer had Aris, dat eerder deze week afscheid nam van de geblesseerde Jean-Victor Mukama, opnieuw een goed begin: het eerste kwart werd met 19-15 afgesloten.
In de tweede periode pakten de Leeuwarders goed door en bij rust stonden ze op 45-29. In het derde kwart werd het 72-47. De Sailors kwamen in het laatste kwart nog wel wat terug maar de overwinning kwam niet meer in gevaar: 90-72.

Elite B

Aris staat na 4 wedstrijden op de vierde plek van de Elite B met 6 punten. Om door te gaan naar de play-offs om het kampioenschap moeten de Leeuwarders tweede worden. Het verschil met nummer twee Weert is nu 10 punten.