SC Cambuur bereidt zich voor op Roda JC: Kallon terug in selectie, Jacobs nog niet

SC Cambuur maakt zich op voor de uitwedstrijd tegen Roda JC. De wedstrijd wordt zondagmiddag gespeeld in Kerkrade, maar Cambuur vertrekt zaterdagavond om 18.00 uur al naar Limburg. De Leeuwarders laten volgens trainer Henk de Jong niets aan het toeval over.
Trainer Henk de Jong
"Dit is voor de voorbereiding veel beter", zegt De Jong. "We trainen zaterdagmiddag nog licht, dan de bus in en om een uur of tien zijn we in het hotel. Dan is de zondag nog wel lang, maar het is veel beter dan op de wedstrijddag ruim drie uren in de bus zitten en dan nog voetballen."
Cambuur kan in de wedstrijd tegen Roda JC nog niet beschikken over Jamie Jacobs. Hij is nog niet fit genoeg. Dat geldt ook voor Mitchel Paulissen. Daar staat tegenover dat Issa Kallon wel weer bij de selectie zit, maar hij kan nog niet een hele wedstrijd spelen.
De Jong wilde nog weinig zeggen over de opstelling. "Ik wil het morgen nog even bekijken en de jongens weten het dus ook nog niet." De kans is aanwezig dat hij met dezelfde elf mannen begint als in de wedstrijd tegen Eindhoven. "Het zou kunnen", is het korte commentaar op die stelling.
Calvin Mac-Intosch
Het loopt naar eind maart en dat betekent dat ook bij Cambuur moet worden gekeken naar de contracten van de spelers. Daar moet voor 1 april duidelijkheid over worden gegeven.
Een van de spelers met een aflopend contract is Calvin Mac-Intosch. Cambuur heeft evenwel een optie van nog een jaar op de centrale verdediger. Mac-Intosch is er duidelijk over wat hij wil. "Cambuur is een mooie club. We gaan richting eredivisie. Het zou mooi zijn als ik hier zou kunnen blijven."
Keeperstrainer Peter van der Vlag raakte vorige week geblesseerd
Keeperstrainer Peter van der Vlag liep 18 maart een blessure op aan zijn achillespees. Hij is de komende weken uitgeschakeld. Cambuur heeft nu in Randy Sanches een interim keeperstrainer en na volgende week komt Drachtster Etiënne Stomp als keeperstrainer naar de Leeuwarder club.
Van der Vlag was vrijdag, op krukken, even in het Cambuurstadion. Hij heeft nog een lang revalidatietraject voor de boeg. Hij heeft er voor gekozen om geen operatie te ondergaan, maar zijn voet in het gips te laten zetten. "Qua tijd was dat beide hetzelfde en dus heb ik er voor gekozen om de voet in het gips te zetten. Dit gips zit er twee weken om, dan zetten ze mijn been anders en komt er anders gips om, en daarna nog twee weken loopgips."
De wedstrijd Roda JC - SC Cambuur wordt zondagmiddag gespeeld in Kerkrade en begint om 16.45 uur. Het duel is rechtstreeks te volgen op de radio bij Omrop Fryslân. Het commentaar komt van Geert van Tuinen.