Oud-Cambuurspeler Ruud ter H. voor doodslag veroordeeld tot 14 jaar cel

26 mrt 2021 - 15:20

Oud-Cambuurspeler Ruud ter H. is door het gerechtshof in Leeuwarden veroordeeld tot 14 jaar celstraf voor doodslag en poging tot doodslag. Ook zijn broer Frank is veroordeeld, hij kreeg een jaar cel voor openlijk geweld. De zaak betreft een gewelddadige confrontatie met een mes na een vechtpartij in augustus 2017 in Reutum (Overijssel).

Het café in Reutum - Foto: RTV Oost

Bij het delict zijn twee andere broers met een mes in hun rug gestoken: één van hen is overleden en de andere broer raakte gewond. Frank ter H. is vrijgesproken voor (poging tot) doodslag omdat hij het mes niet vast heeft gehad. Hij is ook vrijgelaten, omdat hij inmiddels al langer dan een jaar vast zat.

Zwaar aangerekend

Het gerechtshof heeft oud-Cambuurspeler Ruud ter H. een hogere straf opgelegd dan de eerder geëiste 12 jaar, omdat het hem zwaar wordt aangerekend dat hij na de vechtpartij in een café nog eens buiten de confrontatie opzocht. Haar heeft hij ook gestoken. Het gerechtshof heeft rekening gehouden met het 'onnoemelijk en onherstelbaar leed dat de nabestaanden is aangedaan', zo laat het hof weten.

(Advertentie)
(Advertentie)