VC Sneek speelt kampioenspoule niet uit, maar moet wel aan de bak voor derde plaats

24 mrt 2021 - 21:05

De kampioenspoule in de eredivisie van het vrouwenvolleybal wordt niet meer uitgespeeld. Dat heeft de volleybalbond Nevobo woensdag bekendgemaakt. Vanwege coronabesmettingen konden verschillende wedstrijden de afgelopen dagen niet doorgaan. Omdat Sliedrecht Sport en Apollo 8 al zeker zijn van de finale, is nu besloten de kampioenspoule niet meer uit te spelen. Wel moet VC Sneek nog aan de bak voor de derde plaats.

Foto: Orange Pictures

In overleg met de nummers drie (VC Sneek) en vier (Djopzz Regio Zwolle) van de kampioenspoule is besloten dat beide teams een zogeheten 'best-of-three' spelen. Dat bekent dat de eerste ploeg met twee overwinningen derde wordt. De uitslag van 18 maart, 3-2 in het voordeel van VC Sneek, telt mee als eerste wedstrijd. Sneek staat dus 1-0 voor in de serie.

Daarnaast gaan de Sneker vrouwen in het paasweekend nog de strijd aan voor de beker. Deze wedstrijden staan op het programma op 2 april (kwartfinale), 3 april (halve finale) en 5 april (finale). De eerste wedstrijd om de landstitel tussen Sliedrecht Sport en Apollo 8 staat op zaterdag 10 april op het programma.

Trefwoorden: 
volleybal VC Snits
(Advertentie)
(Advertentie)