Kaatsvereniging Tzummarum blaast hoofdklassepartij op Hemelvaartsdag af

24 mrt 2021 - 20:39

De kaatsvereniging Tzummarum heeft nu al het besluit genomen dat de hoofdklassepartij op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei, niet doorgaat. Tzummarum is daarmee de eerste kaatsvereniging die een partij voor dit seizoen vanwege corona heeft afgelast. Tzummarum organiseert op Hemelvaartsdag altijd een afdelingspartij, die wordt gezien als de generale van de Bondspartij.

Foto: Omrop Fryslân, Aise van Beets

Het bestuur van de kaatsvereniging ziet het met de stand van zaken momenteel niet zitten dat er op 13 mei zo'n grote partij georganiseerd kan worden, zo zegt voorzitter Theo Draijer. "Tot 1 juni mogen er geen evenementen plaatsvinden in de gemeente Waadhoeke. Wij vallen onder de evenementen, want we moeten ieder jaar een evenementenvergunning aanvragen, dus dat is al een groot probleem. Wij vinden het vooruitzicht niet goed en dus hebben we met pijn in het hart moeten besluiten om de partij, net als vorig jaar, af te zeggen."

"We hebben veertig parturen op het veld"

Het hoofdbestuur van kaatsbond KNKB heeft nog geprobeerd Tzummarum op andere gedachten te brengen, maar dat is niet gelukt. Draijer wijst erop dat alleen al voor de organisatie van deze afdelingspartij veel mensen bezig zijn. "Kijk, zou het gaan om acht- of tien parturen, dan had het net wat anders gelegen. Maar wij hebben veertig parturen. Er wordt gekaatst op drie velden: er zijn vijftig juryleden actief, ruim twintig 'blokjerinners' en drie scheidsrechters."

Volgens Draijer zit 'zijn' partij te vroeg in het seizoen: "Pas op 20 april weten we of er versoepeling in zit. Het was een loodzware beslissing en ik heb er ook wakker van gelegen. Maar nu is het voor iedereen wel duidelijk. En misschien nemen we deze beslissing te vroeg. Dat zullen we achteraf pas weten."

(Advertentie)
(Advertentie)