Corona eist grote offers in de horeca: "Mijn pensioengeld is weg"

23 mrt 2021 - 19:44

Horeca-ondernemer Baukje de Vries van Ierse Pub Paddy O'Ryan heeft een groot offer gebracht aan de coronacrisis: haar pensioen. "Ik zou over 3,5 jaar stoppen, daar had ik voor gespaard en dat is allemaal weg. Dat is zuur. Ben je veertig jaar en dit overkomt je, dan is het ook zuur maar heb je nog de tijd om het weer op te bouwen. Maar goed, in Nederland hoeven we nog niet meteen onder een brug te eindigen." Dus doorzetten, vindt de Leeuwarder ondernemer.

Baukje de Vries

De Vries heeft begrip voor de ontevredenheid die er leeft over sommige coronamaatregelen. Zelf voelt ze de teleurstelling op haar eigen terras. "Mensen halen ergens koffie en gaan bij mij op het terras zitten, omdat daar toevallig stoelen staan. Dan had ik ze liever zelf bediend."

Hoop op twee maanden

Dat er geen verruiming zou volgen, had ze wel verwacht. "Je bent er inmiddels op ingesteld. Het blijft een teleurstelling dat we nog niets kunnen. Maar het verandert niets. Ik denk: nog even volhouden. Ik hoop echt dat wij over twee maanden open gaan."

Zelf is ze wel van mening dat terrassen weer open kunnen. "Je moet wel heel erg nadenken hoe het moet, bijvoorbeeld wat je gaat doen als het gaat regenen en er mensen op het terras zitten. Met een overkapping en parasol is er van alles te regelen. Maar ik heb er wel vertrouwen in. Het is wat het is, we moeten gewoon verder. Je hoort aan alle kanten dat mensen beginnen te morren, maar laten we dit nog twee maanden volhouden en laten we zorgen dat iedereen naar Leeuwarden wil komen."

Baukje de Vries - Foto: Omrop Fryslân
(Advertentie)
(Advertentie)