IFKS gaat uit van kampioenschappen, met coronabokaal als alternatief

23 mrt 2021 - 17:04

Het bestuur van de IFKS gaat ervan uit dat de kampioenschappen begin augustus gewoon door kunnen gaan. Om daar helemaal zeker van te zijn moet het bestuur duidelijkheid krijgen van de Veiligheidsregio Fryslân en de gemeenten, maar die kunnen dat nog niet geven.

Foto: Omrop Fryslân, Jitze de Vries

Eerder al zeiden de skûtsjeschippers van de SKS dat ook zij verwachten dat er een kampioenschap wordt gezeild. Hoe dat er precies uit komt te zien, is nog de vraag.

Dat de Veiligheidsregio en de gemeentes nu nog geen duidelijkheid kunnen geven, dat begrijpt de IFKS. Het bestuur wil wel alvast uitzoeken wat de mogelijkheden zijn voor een alternatief. Zo'n alternatief zou dan binnen de maatregelen moeten passen die begin augustus gelden.

Skûtsjes kunnen zich nog tot 1 april inschrijven om mee te doen aan de IFKS-kampioenschappen. Momenteel hebben zo'n 50 skûtsjes zich aangemeld.

Als de reguliere IFKS-kampioenschappen niet door kunnen gaan maar een alternatief wel, dan geldt het alternatief niet als officieel kampioenschap. De skûtsjes strijden dan om een speciale coronabokaal. Ze kunnen ook niet promoveren of degraderen. Als er een alternatief komt, moeten de skûtsjes zich wel opnieuw inschrijven.

(Advertentie)
(Advertentie)