Advocatenduo Anker en Anker wil SC Heerenveen helpen

23 mrt 2021 - 11:40

Hans en Wim Anker willen zich inzetten voor SC Heerenveen. Dat heeft het illustere advocatenduo aan de clubleiding laten weten onder het genot van een glaasje jenever. "We denken niet in kampen, we zijn neutraal", laat Wim Anker weten. "We hebben al 42 jaar een seizoenskaart en maken ons zorgen over onze club. We hebben aangeboden te helpen. We willen alles doen, maakt niet uit wat."

Foto: ANP

Sportief gezien heeft de club een moeizaam seizoen. Heerenveen staat op de tiende plaats, heeft nog wel zicht op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal, maar het ziet ook clubs zoals Heracles Almelo en Fortuna Sittard dichterbij komen of hen zelfs inhalen.

Miljoenentekort

Financieel zijn er ook zorgen, nu er bijna het hele seizoen zonder publiek is gevoetbald en er mede door corona minder sponsoropbrengsten zijn. En dat terwijl het operationele tekort is gelopen naar 6,8 miljoen euro. Het operationele tekort is het bedrag waarbij geen rekening wordt gehouden met de transferopbrengsten.

Verbinding zoeken

De advocaten willen vooral de verbinding zoeken tussen de club, de supporters en sponsors. Maar ook een motivatietraining voor de selectie behoort tot de mogelijkheden. Wim Anker: "Er zijn allerlei activiteiten te bedenken."

De gebroeders Anker gaan op 1 januari 2022 met pensioen. Dan zijn ze veertig jaar lang advocaat geweest. Wim Anker: "Mijn broer eigenlijk 42 jaar. Hij had wat meer tijd nodig om zover te komen."

(Advertentie)
(Advertentie)