Organisatie: Oerol 2021 gaat door, maar in aangepaste vorm

23 mrt 2021 - 08:48

Het culturele Oerolfestival op Terschelling kan ondanks de coronacrisis doorgaan, maar dan wel in aangepaste vorm. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. Het evenement vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 20 juni.

Organisaasje: Oerol 2021 giet troch, mar yn oanpaste foarm

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wordt de bezoekerscapaciteit ingeperkt. Bij alle programmaonderdelen mogen maximaal vijftig bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn en ook zal de anderhalve meter afstand tussen huishoudingen worden gewaarborgd.

Ook zijn er dit jaar geen grote festivalterreinen, maar komen er drie kleinere 'hubs' die verspreid liggen over het eiland. Het programma omvat meerdere thema's. Er zullen onder andere theaterstukken, kunst en talkshows te zien zijn.

"We hebben de afgelopen maanden heel goed gekeken en overlegd met de gemeente Terschelling en de provincie Fryslân wat er mogelijk is", zegt festivaldirecteur Siart Smit. "We zijn blij en trots dat we veel opdrachten hebben uitgezet voor een breed programma. Er is echt behoefte om weer fysiek van kunst te mogen genieten. Dit wordt wel een Oerol waarbij je ook je badhanddoek mee kan nemen. Tijdens Oerol Festival 2021 heb je naast een mooi programma ook tijd om het natuurschoon van het eiland te ontdekken en de zomer te vieren."

Siart Smit van Oerol

Foto: ANP
Trefwoorden: 
Oerol coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)