Wedstrijd van geduld en records, maar het gaat maar om één ding

22 mrt 2021 - 23:12

De wedstrijd tegen FC Eindhoven was met name eentje van geduld bewaren, zegt trainer Henk de Jong over de wedstrijd die Cambuur met 3-0 won. "Dat hebben we in de rust ook gezegd: houd de kop erbij en wordt niet negatief, want als we raar doen, dan verlies je 'm. Op een gegeven moment valt die goal we. De kansen komen wel een keer."

Henk de Jong

"We missen even wat mensen, dan komen er wat jongens terug die echt net weer fit zijn. En tegen een ploeg die met elf man achter de bal speelt," zegt De Jong. De tegenstander was zeer defensief aan het voetballen. "Ze schrokken op een gegeven moment bijna toen ze moesten aanvallen. Dat is wel humor."

Het was ook een wedstrijd met records: 22 overwinningen, 80 doelpunten en de clean sheet na 14 wedstrijden. Maar daar maakt De Jong zich niet druk om. "Het gaat mij maar om één ding. Ik ken alle records, maar het gaat er om dat we aan het einde van de rit bij de eerste twee staan."

Erik Schouten

Ook voor verdediger Erik Schouten was het een kwestie van rust bewaren. "Het was moeilijk af en toe, vooral in de eerste helft. We hebben wel wat kansen gehad, maar ook weggegeven. We zeiden in de rust: hij komt vanzelf, als we maar geduldig blijven. En de bal snel laten gaan en de loopacties blijven maken. Gelukkig scoren wij in de tweede helft, dan zie je dat zij moeten en wij niet meer hoeven. Dan wordt het al makkelijker. Gelukkig maken we nog een 2 en 3-0."

Hij vindt het jammer dat Eindhoven zo verdedigend speelde. "Eindhoven is vaak een ploeg die wel leuk wil voetballen. Ik snap dat ze iets behoudender willen spelen, maar dit was wel heel extreem. Ze proberen wat, dat is hun goed recht. Maar ze hebben geen leuke maandagavond gehad denk ik."

(Advertentie)
(Advertentie)