Cambuur kan profiteren van misstappen concurrentie

21 mrt 2021 - 15:36

Cambuur speelt maandagavond de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven in de wetenschap dat de concurrentie eerder dit weekeinde punten liet liggen. De Graafschap kwam niet verder dan 1-1 gelijk tegen Excelsior; NAC Breda ging met 2-1 onderuit bij FC Volendam.

Foto: Orange Pictures

Trainer Henk de Jong heeft zo zijn eigen rituelen om de concurrentie te volgen. "Ik wist de ruststanden wel en heb daarna ook nog wel wat gevolgd. Maar in de slotfase ben ik er met de hond uit gegaan. Toen kreeg ik telefoon van mijn zoon Ruben en die zei dat het goede uitslagen waren. Maar het zijn alleen maar goede uitslagen als wij zelf maandag winnen." Het was een aparte week voor Cambuur. Middenvelder Robin Maulun liep een behoorlijke enkelblessure op. Een tegenvaller, zo vindt ook Henk de Jong: "Ja, Robin is al weken goed bezig. Dat is een tegenvaller. Maar zo is het . Dan moet er weer een ander staan."

In de selectie van Cambuur zijn er nog wel wat blessures te melden. Issa Kallon en Mitchell Paulissen kunnen nog niet spelen. Jarchinio Antonia is er ook niet. Hij speelt interlandwedstrijden voor Curaçao. Daar staat tegenover dat Michael Breij weer terug is van een blessure. En er is een kans dat hij in de basis begint, want Jamie Jacobs is een twijfelgeval. Henk de Jong zal daarover later een besluit nemen. De tegenstander van Cambuur is FC Eindhoven, de nummer zestien van de Eerste Divisie. Je zou zeggen: de ideale tegenstander om het puntenverlies van de concurrentie te benutten. Henk de Jong: "Onderschatten is niet aan de orde. Dat doen we nooit. Eindhoven presteert wat minder op dit moment, maar het is een elftal dat wel wil voetballen."

Trainer Henk de Jong

Ook keeperstrainer Peter van der Vlag ligt er een tijd uit met een blessure aan de achillespees. De laatste trainingen was er geen keeperstrainer. Hinderlijk, zo vertelt Henk de Jong. "Ja, dat is vervelend. Etiënne Stomp zal het overnemen maar hij is op dit moment bezig voor Curaçao. Ik zal moet Foeke Booy overleggen over een tussenoplossing."

Contracten

Er was de afgelopen week ook contractnieuws bij Cambuur. Verdediger Alex Bangura verlengde zijn contract met twee jaar. En dat deed ook tweede keeper Pieter Bos. Ook hij kan twee jaar langer blijven, met nog een optie voor extra jaar. Daar spreekt vertrouwen uit, zo vindt de keeper uit Buitenpost. "Ja, absoluut. Ik ben nu 24 jaar. Ik moet eigenlijk wel vlieguren maken, maar aan de andere kant: als er zoveel vertrouwen in mij wordt uitgesproken, dan is dat mooi. Ik ben hier nog niet uitgeleerd."

Volgens Bos is er voor hem ook geen belangstelling geweest van andere clubs. "Ik heb het ook niet opgezocht. Ik ben hier tweede keeper en dus is de kans om minuten te maken redelijk dichtbij. Ook in de Eredivisie. Dus ik ben blij dat de club zoveel vertrouwen in mij heeft uitgesproken en dat ik hier nog drie jaar mag blijven."

Pieter Bos

Trefwoorden: 
SC Cambuur voetbal Eindhoven
(Advertentie)
(Advertentie)