Johnny Jansen teleurgesteld in gelijkspel, maar tevreden over strijdust

19 mrt 2021 - 23:41

Trainer Johnny Jansen kijkt vanuit twee gevoelens naar de wedstrijd tegen FC Twente, die vrijdagavond in 0-0 eindigde. Aan de ene kant is hij teleurgesteld in het gelijkspel: "Ik vind het vervelend, eigenlijk moet je hier drie punten pakken. Dan zet je er echt druk op." Aan de andere kant deden de spelers het beter dan de vorige keer: "Ik heb een elftal gezien dat aan het strijden en het knokken was, dus daar ben ik tevreden over."

Trainer Johnny Jansen

Op het middenveld werd met een ander systeem gespeeld: niet met vier, maar met drie spelers. "Dat had te maken met het feit dat Henk Veerman er niet was. Dan kom je tot keuzes: dit hebben we uit de hoge hoed getoverd. Henk belde op met de mededeling dat hij wat anders ging doen vandaag. Hij is net vader geworden. Joey Veerman kwam het me vertellen, hij zei: het is een jongentje geworden met de naam Joe Veerman." Jansen weet nog niet of het systeem zal blijven. "We gaan het de aankomende weken zien."

De trainer denkt wel dat de spelers zich opnieuw hebben uitgevonden. "Er stond echt een team. Maar we hadden de drie punten wel nodig om een volgende stap te maken. Maar we hebben ze nu niet verdiend. Twente heeft de grootste kansen gecreëerd. Wij hadden wel een paar kansen, maar ook te weinig bezetting voor de goal."

Middenfjilder Joey Veerman

Joey Veerman was blij dat hij weer op zijn positie mocht spelen mocht: "Ik denk dat we via de zijkant goed doorkwamen, maar de bezetting was er niet. We hadden meer kansen kunnen gecreëerde. We hoorden in de middag dat Henk er niet zou zijn. Voor mij een verandering, wel weer lekker om op deze positie te spelen."

Ferdigener Jan Paul van Hecke

Verdediger Jan Paul van Hecke baalt, maar is ook blij dat zijn club niet heeft verloren: "Qua spel hadden we wel overwicht, maar we kwamen niet tot kansen. Als je dat beter doet, dan zouden wij best kunnen winnen. Eigenlijk denk ik niet dat FC Twente het verdiend had om te winnen."

Trefwoorden: 
SC Heerenveen FC Twente
(Advertentie)
(Advertentie)