Grote kansen waren er niet veel voor SC Heerenveen: 0-0 tegen FC Twente

19 mrt 2021 - 22:00

De wedstrijd tussen SC Heerenveen tegen FC Twente eindigde in een gelijkspel: 0-0. Voor SC Heerenveen stond er veel op het spel, omdat de spelers bij een overwinning nog in de race zouden blijven voor plek acht en Europees voetbal. Het mocht echter niet baten, want een overwinning zat er niet in. De spelers van Johnny Jansen hadden balbezit, maar kwamen niet veel voor de goal van de Twentenaren.

Ramiz Zerrouki en Joey Veerman - Foto: Orange Pictures

SC Heerenveen begon aan de wedstrijd zonder verdediger Ibrahim Dresevic en aanvaller Henk Veerman. Die laatste was vanwege een bijzondere reden niet bij de wedstrijd, want Veermans vrouw stond op het punt te bevallen.

De andere Veerman, Joey, mocht de bal aftrappen. De eerste kansen waren voor FC Twente: zo kreeg verdediger Dariu Dumi een kans om de bal in te koppen in een corner, maar de bal ging niet binnen. Ook een schot van Bosch ging ruim over het doel. De spelers van trainer Ron Jans deelden plaagstoten uit en kwamen zo nu en dan gevaarlijk dichtbij.

Balbezit voor Heerenveen, kansen voor Twente

Heerenveen deed het redelijk wanneer het om balbezit ging, maar de kansen waren voor de Tukkers. De vorige keer dat beide ploegen tegen elkaar speelden eindigde het spel in 0-0. Ook deze wedstrijd bleef het spel tijdens het eerste halfuur aardig in evenwicht.

Na een klein halfuur bleek wel dat FC Twente gevaarlijk was. Een grote kans kwam er voor Narsingh. Van Hecke kreeg de bal aangespeeld en stond vrij, maar verloor de bal aan Menig, die de bal weer doorspeelde aan Narsingh. Het kwam nog maar net goed voor SC Heerenveen, een hard schot vloog naast het doel van Mulder.

Drie kwartier na het begin van de wedstrijd kwam er wat blessuretijd bij: er werd een voorzet gegeven, die bij Siem de Jong terechtkwam. De Jong wilde uithalen, maar raakte Oosterwolde. Net voor de pauze moet middenveldcontroleur Wout Brama - ook vanwege een blessure - het veld verlaten. Godfried Roemeratoe is zijn vervanger bij FC Twente.

De ploegen gingen de rust in met 0-0. Het balbezit voor Heerenveen was er wel, maar de spelers kwamen nauwelijks voor de goal van Twente.

Foto: Orange Pictures

Tweede helft

Na ruim een uur volgde pas de eerste echte kans voor SC Heerenveen, door Siem de Jong. De bal werd over de laatste linie gelepeld, De Jong brak door en haalde hard uit, maar de bal ging ook recht op doelman Drommel van FC Twente af. Die schrok, maar kon de bal wel pareren. Aan de andere kant kregen Jesse Bosch en Luka Ilic mogelijkheden voor een treffer.

Frustratie

Ook in de tweede helft verliep het niet al te goed voor Heerenveen: Pawel Bochniewicz kreeg een gele kaart, omdat hij Narsingh onderuit haalde. Een gefrustreerde trainer Johnny Jansen riep Sherel Floranus terug naar de rechterkant van het veld, waar de boel open lag nadat Floranus naar voren vloog. Niet veel later wisselde Jansen drie spelers in één keer: Kaib, Halilovic en Nugren verlieten het veld. Daar kwamen Woudenberg, Hajal en Van der Heide voor in de plaats.

Aan het einde van de wedstrijd volgden een vrije trap en daarna een corner van FC Twente. Dumic kopte de bal echter over de goal van Mulder. Andersom mislukte een kans voor Heerenveen, door een slappe voorzet van Floranus.

Bij Twente kwam in plaats van Bosch Nathangelo Markelo het veld in. Joey Veerman werd het slachtoffer van de invaller: Markelo kwam op de enkel van Veerman terecht. De Twentenaren kregen nog een grote kans, maar de bal kwam op de lat terecht. Ook in de laatste minuten kreeg Heerenveen geen kans meer. Het werd 0-0.

Opstellingen aan het begin van de wedstrijd:

SC Heerenveen: Mulder, Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Kaib, Schöne, Halilovic, J. Veerman, De Jong, Nygren en Van Bergen.

FC Twente: Drommel, Brama, Ilic, Menig, Pierie, Oosterwolde, Zerrouki, Ebuehi, Narsingh, Bosch, Dumic

(Advertentie)
(Advertentie)