Lauswolt wil 2007 overdoen en nodigt Rutte uit voor kabinetsformatie

19 mrt 2021 - 21:28

Landgoed Lauswolt hoopt dat Mark Rutte het landgoed in Beetsterzwaag niet vergeet bij de formatie van het nieuwe kabinet. Op social media heeft het landgoed een uitnodiging geplaatst voor de politieke onderhandelaars. In 2007 maakte Jan Peter Balkenende ook gebruik van de locatie: de premier van toen gaf later aan dat de basis voor de kabinetsformatie was gelegd in Beetsterzwaag.

Foto: ANP

In 2007 waren het informateur Herman Wijffels, Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (CU) die in de Wouden met Balkenende (CDA) onderhandelden. Wijffels kende de locatie al. Ze probeerden toen de locatie geheim te houden, maar op de eerste dag lekte het al uit. Er spookten tientallen journalisten rond bij Lauswolt.

"Van harte gefeliciteerd met deze mooie overwinning," schrijft Lauswolt nu aan Rutte op social media. "Wist u dat uw voorganger ons Koetshuis op Landgoed Lauswolt in 2007 heeft gebruikt voor een succesvolle formatie. Ze waren er in 3 dagen uit. Dat wilt u toch ook?" De mensen van Lauswolt wijzen ook op het koetshuis uit 1868: "Laten wij dit Koetshuis nu net prachtig verbouwd hebben. Wolkom! Laat u ons even weten wanneer we u mogen ontvangen? Geheel Corona-proof uiteraard."

(Advertentie)
(Advertentie)