Kinderen bakken voor ouderen op Nationale Pannenkoekendag: "Je ziet ze genieten"

19 mrt 2021 - 10:05

Het is vandaag de veertiende editie van de Nationale Pannenkoekendag. Op deze dag bakken elk jaar kinderen van honderden basisscholen overal in Nederland pannenkoeken voor ouderen in verzorgingshuizen. Vorig jaar werd de dag vanwege corona nog geschrapt, deze keer kunnen de ouderen coronaproof aan de pannenkoeken. Een van de scholen die meedoet is De Twilling in Stiens.

Foto: Sytse van der Heide

Normaal bakken de kinderen ze pannenkoeken dus zelf, maar dat is door corona dit jaar niet mogelijk. De kinderen zorgen daarom deze keer voor een feestelijke aankleding.

"We hebben placemats en kleurplaten gemaakt, die gaan we langsbrengen en dan gaan de ouderen vandaag zelf pannenkoeken bakken", zegt Sytse van der Heide, docent bij De Twilling.

'Je ziet ze genieten'

De school houdt vaker activiteiten in de verpleeghuizen. "We hebben dit schooljaar nog kerstkaarten naar zorginstellingen voor ouderen gestuurd, met twee kerstmannen. Dan zie je die ouderen ook echt genieten."

Zo wil De Twilling de banden met ouderen aanhalen en ze een fijne dag bezorgen. "We zijn als school bezig om in verbinding te blijven met ouderen en ze ook even in het zonnetje te zetten."

Sytse van der Heide

Foto: ANP
(Advertentie)
(Advertentie)