Goudzwaard legt zich neer bij misgrijpen zetel: "Jammer, maar dit is ook politiek"

18 mrt 2021 - 20:58

"Het is jammer, we balen er echt van. Maar dit is ook politiek", zegt Maarten Goudzwaard van JA21. De nieuwe prognose van het ANP is bikkelhard. JA21 krijgt één zetel minder dan eerder werd voorspeld: 3 in plaats van 4. En Goudzwaard uit Leeuwarden staat als nummer 4 op de kandidatenlijst.

Foto: Omrop Fryslân

"Het belangrijkste is dat wij als nieuwe partij nog altijd een grote prestatie hebben geleverd", geeft Goudzwaard aan. Hij is eerlijk en vertelt dat hij eigenlijk woensdagavond al een slag om de arm hield. "We wisten dat het kiele-kiele zou worden. We kregen 'm er woensdagnacht bij, maar we wisten wel dat het nog spannend zou worden."

Nu richt ik me weer op de provincie. Er is genoeg te doen in Fryslân.

Maarten Goudzwaard van JA21

Goudzwaard denkt zelf niet dat de prognose nog in zijn voordeel verandert. "Daar ga ik niet vanuit. Nu richt ik mij weer op de provincie. Er is genoeg te doen in Fryslân. We hebben ook goed contact met de andere provinciale JA21-fracties."

De politicus was in het verleden voorzitter van de Statenfractie van Forum voor Democratie, maar Goudzwaard stapte in januari over naar de nieuwe partij JA21 van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga na ophef binnen Forum.

Maarten Goudzwaard

(Advertentie)
(Advertentie)