Friese VVD-voorzitter tevreden: "Kiezer heeft vertrouwen uitgesproken"

17 mrt 2021 - 23:59

"Het is heel mooi dat de kiezer het vertrouwen heeft uitgesproken in de VVD en in Mark Rutte." Dat is de reactie van Zwany van Brussel, regiovoorzitter van de VVD in Fryslân. "Dat we doorkunnen, dat is prachtig."

Zwany van Brussel

Volgens de exitpoll komt de VVD op 36 zetels. "Aukje (de Vries, red.) komt er zeker in", zegt Van Brussel. "Harry (Bevers, red.) is nog niet zeker, hij staat op plek 43. Hij is nog wat afhankelijk van het doorschuiven van Kamerleden als staatssecretarissen en ministers."

Er zijn geen grote bijeenkomsten, maar Van Brussel heeft het wel naar haar zin. "Ik zit hier maar alleen, maar het is wel een feestelijke dag."

PvdA had op meer gehoopt

Voor de PvdA is het een anderin oar ferhaal. De partij lijkt op negen zetels te blijven. Gewestelijk PvdA-voorzitter Roelof Veldhuis uit Heerenveen is teleurgesteld in de voorlopige uitslag voor zijn Partij van de Arbeid. "Zoals het nu lijkt hebben we in ieder geval Habtamu de Hoop in de Kamer, maar we hadden toch echt gehoopt op meer."

Roelof Veldhuis

"Een terugkeer van de PvdA was noodzakelijk", zegt Veldhuis. "Ik vind dat we bij de eerste partijen moeten zitten. We hoopten dat Christa Oosterbaan van Terschelling ook kans zou maken, maar ja."

Veldhuis denkt dat het coronavirus roet in het eten gooide: "In onze beleving hebben we een aardige campagne gevoerd, maar we hadden wel met het coronavirus te maken. We zijn een volkspartij die op straat hoort, bij de mensen."

Trefwoorden: 
VVD PvdA verkiezingen
(Advertentie)
(Advertentie)