Alex Bangura langer bij Cambuur, Robin Maulun raakt geblesseerd

17 mrt 2021 - 16:00

Alex Bangura blijft langer bij SC Cambuur. De linkerverdediger heeft zijn aflopende contract bij de club met twee jaar verlengd plus een optie voor nog een jaar. "Ik ben heel erg blij, ik voel me goed en ik kan nog lekker twee jaar blijven knallen hier in Leeuwarden", vertelt Bangura. Tegelijkertijd raakte Robin Maulun woensdag geblesseerd op de training. Hij ontbreekt de komende weken.

Alex Bangura oer kontraktferlinging

De 21-jarige Bangura hoopt dat hij de komende seizoenen nog beter kan worden bij Cambuur. "Ik ken de club en ik denk dat ik me hier lekker rustig kan door ontwikkelen. De manier van spelen, hoe we dat de afgelopen twee seizoenen doen, dat bevalt me wel."

Hij heeft een bijzonder traject doorgemaakt en dat is ook waar technisch manager Foeke Booy van Cambuur blij mee is. Toen Bangura twee jaar geleden bij Cambuur kwam, moest hij in de beloften beginnen met een amateurcontract. Hij heeft zich stap voor stap doorontwikkeld en heeft het nu tot basisspeler geschopt bij het eerste. Als linkerverdediger, terwijl hij toen hij bij Cambuur kwam linker aanvaller was. Booy: "Het is fantastisch om te zien hoe hij zich heeft ontwikkeld, ook omdat hij nog een transitie heeft doorgemaakt van aanvaller tot verdediger."

Eerder verlengde de club ook al de contracten van middenvelders Mitchel Paulissen en Robin Maulun.

In het Cambuur Sjoernaal van aanstaande zaterdag kijken we naar wie er nog meer een aflopend contract hebben in de selectie van de Leeuwarders. Er zijn in totaal zestien spelers, waarvan het nog niet zeker is of ze volgend jaar ook in het Cambuur-shirt uitkomen. Technisch manager Foeke Booy legt in het Cambuur Sjoernaal uit hoe de situatie ervoor staat.

Foto: Orange Pictures

Maulun

SC Cambuur kan de komende weken geen beroep doen op de Franse middenvelder Robin Maulun. Hij raakte woensdag geblesseerd op de training. Eerst was er de angst dat het voor lange tijd zou zijn. Trainer Henk de Jong was zelfs bang voor een breuk in zijn voet, maar uit onderzoek in het ziekenhuis is gebleken dat het meevalt en dat er geen sprake is van een breuk. Zeker is wel dat Maulun weken niet inzetbaar zal zijn voor De Jong.

(Advertentie)
(Advertentie)