Bedrijf helpt schippers WL22 uit de brand met vervangende schroef

16 mrt 2021 - 14:35

De bemanning van het vissersschip WL22 uit Lauwersoog kan volgende week de zee weer op. De mannen hebben kosteloos een geschikte schroef aangeboden gekregen, zo schrijft de vrouw van schipper Jitze Vanger op Facebook. In maart werd de schroef van het schip gestolen, waardoor de vissers niet meer konden varen en flink wat inkomsten misliepen.

Foto: RTV NOF

Een scheepsschroefreparatiebedrijf in Kampen had voor de mannen nog een reserveschroef liggen. "Wij hopen dinsdag weer te water te kunnen gaan en daarna hebben we nog een week nodig om de motor klaar te maken", vertelt Jitze. Als dat klaar is, kunnen ze de netten weer uitgooien. "Wij zijn blij dat de schroevenman nog iets had liggen voor ons."

Het mysterie van de verloren schroef blijft echter onopgelost. "Waarschijnlijk is die allang weg en zullen wij die ook niet terugvinden", vertelt Jitze. Het blijft een raadsel voor de vissers en zij willen graag weten waar de schroef is gebleven. De camerabeelden van een gebouw in de buurt hebben tot nu toe niks opgeleverd.

Trefwoorden: 
vissersschip WL22 Jitze Vanger
(Advertentie)
(Advertentie)