Leeuwarder fabriek voor eenpersoons-autootjes haalt anderhalf miljoen op in drie dagen

Het gaat goed met de Carver-fabriek in Leeuwarden. Zo goed dat het bedrijf, dat elektrische eenpersoons-autootjes maakt, in drie dagen anderhalf miljoen euro aan investeringen heeft opgehaald. Dat geld is bedoeld voor de productie van de Carver Cargo, een kleine bedrijfsauto voor stadscentra.
Leeuwarder fabriek voor eenpersoons-autootjes haalt anderhalf miljoen op in drie dagen
Anton Rosier, het hoofd van Carver, had niet gedacht dat het zo snel zou gaan. "Dat was zeer opmerkelijk, maar ook heel leuk. We hebben gezien dat op de lening die wij hebben uitgeschreven in drie dagen zowel hele grote investeerders als heel veel kleine investeerders hebben ingeschreven. Dat geeft natuurlijk heel veel vertrouwen, dat andere mensen zien dat waar we mee bezig zijn de toekomst is", zegt Rosier.
Verslaggever Arjen Bosselaar keek bij Carver
Steeds meer steden verbieden diesel-auto's, -busjes en -vrachtwagens in het centrum. Daarvoor kan Carver volgens Rosier een oplossing bieden. "Het is geen alternatief voor al het vervoer, maar er zijn heel veel bedrijven die op zoek zijn naar elektrische busjes. Die zijn vaak al 40.000 tot 50.000 euro", zegt Rosier.
© Omrop Fryslân, Arjen Bosselaar
"Dus gaan ze ook goed kijken hoeveel gereedschap en onderdelen heeft onze servicemonteur nou echt nodig?", legt hij uit. "KPN heeft gekeken. Die hebben vier kratten nodig. Twee met gereedschap en twee met onderdelen. Hier kunnen acht kratten in. Met andere woorden meer dan genoeg om hun werk te doen. Plus dat ze ook geen problemen meer hebben met parkeren."
Carver hoopt dit jaar nog tussen de 1.200 en 2.000 autootjes uit te leveren.
Verslaggever Arjen Bosselaar in gesprek met Anton Rosier