Riemer van der Velde doet oproep: "Verdomme, laten we die club helpen"

15 mrt 2021 - 19:14

Het gaat hem aan het hart. En dat is te merken als hij in de SportCast over 'zijn' SC Heerenveen praat. Erevoorzitter Riemer van der Velde is te gast om te praten over het voetbal bij Heerenveen en hij doet een emotionele oproep aan alles en iedereen die Heerenveen lief heeft. Ook gaat het in deze SportCast over de bestuurlijke perikelen bij SC Cambuur en de rol van trainer Henk de Jong daarin.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, by Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.

Het is met pijn in het hart, maar Van der Velde is niet zo positief over de toekomst van zijn club. Sterker nog: als het zo doorgaat bestaat de club in de toekomst niet meer, volgens de erevoorzitter. "Als er geen verandering in komt, is Heerenveen op termijn gedoemd om ermee te stoppen. Als je elk jaar je kroonjuwelen verkoopt, dan heb je geen fatsoenlijk elftal meer. Dan ga je naar de eerste divisie, dan woon je in een te groot stadion en dan kan je het niet meer voor elkaar krijgen."

Oorzaak daarvan is het grote operationele tekort van Heerenveen, dat boven de zes miljoen per jaar ligt. Bij wedstrijden zit het stadion, voor corona, nog maar voor de helft vol en van de sponsoren is tweederde volgens Van der Velde gestopt. Er moet wat gebeuren en dus doet Van der Velde een oproep. Hij hoopt dat algemeen directeur Cees Roozemond eens om tafel wil met de 'Groep Riemer', die twee jaar geleden een plan bij de club heeft neergelegd.

Hoe kunnen we deze club redden?

Riemer van der Velde, erevoorzitter van SC Heerenveen

"Ik zou een vriendelijk verzoek willen doen aan Roozemond. Toen vond u het niet nodig, maar de situatie is niet verbeterd. Denk er nog eens over na: hoe kunnen we deze club redden?", zegt Van der Velde. "Iedereen wil meedenken, want we hebben hartstikke mooie tijden gehad. Daar moeten we aan refereren, daar moeten we naar teruggrijpen. We moeten dit niet laten gebeuren. Er is gelatenheid binnen deze club, soms ook bij mei. Ik ben soms boos op mijn vrouw, omdat ze niet naar het voetbal wil. Ze ergert haar dood, want ze kan niet over verlies. Ik ook niet. Verdomme, laten we die club helpen."

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.

(Advertentie)
(Advertentie)