Bevrijdingsfestival Fryslân: "Meld 4 en 5 mei-projecten bij ons aan"

15 mrt 2021 - 10:42

De organisatie van het Bevrijdingsfestival Fryslân roept iedereen op om projecten voor de dodenherdenking op 4 mei en Bevrijdingsdag op 5 mei aan te melden, zodat er beter samengewerkt kan worden. Vorig jaar vielen diverse projecten in het kader van 75 jaar vrijheid in het water vanwege de coronamaatregelen. Dit jaar worden er in heel Fryslân coronaproof activiteiten georganiseerd.

Foto: Omrop Fryslân, Sybren Terpstra

Op 1 april presenteert het Bevrijdingsfestival Fryslân haar programma. Om een goed overzicht te geven van alle activiteiten roept het bestuur iedereen op om hun projecten aan te melden. Op de website kunnen mensen alle projecten en activiteiten vinden. Doel is dat deze website ook de komende jaren gebruikt gaat worden.

Voorstellingen opnieuw uitgesteld

In het kader van de jubileum-herdenking zouden er ook drie voorstellingen worden gespeeld. Vorig jaar ging dat niet door en is alles verplaatst naar dit voorjaar. Maar ook nu kan niet alles doorgaan. De voorstelling 'De terugkeer van de Joodse kinderen' wordt uitgesteld tot dit najaar of volgend voorjaar en de voorstelling 'De Joodse bruiloft' wordt opgeschoven naar oktober. Alleen de voorstelling 'Skaad' lijkt vooralsnog wel door te gaan. Het is de bedoeling dat het stuk twee keer per dag wordt gespeeld voor 30 mensen. De première is op 16 april.

Marre Faber van het bevrijdingsfestival

(Advertentie)
(Advertentie)