SC Heerenveen verliest van laagvlieger in vorm

13 mrt 2021 - 18:33

SC Heerenveen is in Tilburg tegen een gevoelige nederlaag opgelopen. Willem II was met 3-1 te sterk. De thuisploeg stond bij de rust al met 1-0 voor en breidde die voorsprong in de tweede helft uit. Pas in de laatste twintig minuten deed Joey Veerman wat terug, maar spannend werd het nooit meer.

Lasse Schöne tussen twee Willem II-spelers in - Foto: Orange Pictures

De Friezen hadden in de openingsfase het betere spel, maar na een klein halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Sebastian Holmén. Hij kon een voorzet van Mike Trésor in de verre hoek binnenkoppen. De grootste kans op de gelijkmaker was voor Henk Veerman. Een lage voorzet van Lasse Schöne werkte hij echter in de handen van doelman Arijanet Muric.

Genadeklap

Na tien minuten in de tweede helft verdubbelde Kwasi Wriedt de voorsprong van Willem II. Ook hij scoorde met een kopbal in de verre hoek, deze keer kwam de voorzet van Ché Nunnely. Drie minuten later was hij de man van de genadeklap. Vangelis Pavlidis kon de bal in eerste instantie niet voorbij doelman Erwin Mulder krijgen, maar een tweede instantie lukte Nunnely dat wel.

Met nog twintig minuten op de klok kwam Heerenveen nog wel terug, nadat Joey Veerman een combinatie met Henk Veerman af kon maken. De Friezen zetten in de slotfase nog wel veel druk op Willem II, maar het bleef bij de eretreffer van Veerman. Doelman Muric van Willem II kaam eins net yn de problemen.

Dure

Door het verlies blijft Heerenveen op de negende plaats staan. Later dit weekend kunnen de concurrenten voor de achtste plaats, dat waarschijnlijk recht geeft op een plaatsje in de play-offs om Europees voetbal, wel afstand nemen van de Friezen. Volgende week speelt Heerenveen thuis tegen Twente. Die wedstrijd is vrijdagavond.

Willem II - SC Heerenveen 3-1 (1-0) 28. Sebastian Holmén 1-0, 55. Kwasi Okyere Wriedt 2-0, 59. Ché Nunnely 3-0, 73. Joey Veerman 3-1

Opstelling SC Heerenveen: Erwin Mulder; Jan-Paul van Hecke, Ibrahim Dresevic (60/Sherel Floranus), Pawel Bochniewicz, Rami Kaib; Rodney Kongolo (60/Rami Hajal), Lasse Schöne, Tibor Halilovic (79/Benjamin Nygren); Mitchell van Bergen, Henk Veerman, Joey Veerman

(Advertentie)
(Advertentie)