Aris verspeelt grote voorsprong in Amsterdam en verliest opnieuw

Basketbalclub Aris heeft de eerste wedstrijd in de poule Elite B verloren. In Amsterdam was Apollo met 82-78 te sterk. De play-offs raken voor Aris steeds verder uit zicht.
Tim Dedecker (archieffoto) © Orange Pictures
Na een matig begin pakte Aris aan het eind van het eerste kwart de voorsprong (22-20). De Leeuwarders breidden die voorsprong in het tweede kwart uit. Bij rust was het 51-40 voor Aris. De productie werd grotendeels verzorgd door Chad Frazier (11 punten), Cedric Dedecker (10) en Sjoerd Koopmans (7).

Dramatische tweede helft

In het derde kwart behield Aris wel de voorsprong, maar Apollo kwam na rust wel mondjesmaat dichterbij. Halverwege het vierde kwart pakten de Amsterdammers zelfs de voorsprong. Met een paar rake driepunters in de laatste minuten besliste Apollo de wedstrijd. De Amsterdammers scoorden na rust 42 punten, Aris slechts 27.
Dedecker sloot de wedstrijd af met 16 punten voor Aris. Frazier en Koopmans scoorden in de tweede helft niet meer.
Het is voor Apollo pas de derde overwinning. De Amsterdammers boekten eerder dit seizoen haar eerste overwinning ook al tegen Aris. Aris blijft op twee zeges staan.
Het was de eerste wedstrijd in de competitieronde Elite B. De competitie is na de eerste elf wedstrijden opgedeeld in twee poules. De beste zes zitten nu in Elite A, de slechtste zes (waaronder Aris) in Elite B. De twee ploegen die bovenaan Elite B eindigen, plaatsen zich met de zes ploegen uit Elite A voor de play-offs.
Het verschil tussen Aris en de nummer twa van de Elite B is momenteel zes punten.